Όσα δεν ξέρετε για τον Άγιο Βασίλη

Ο αγαπημένος άγιος μικρών και μεγάλων αυτές τις μέρες πνίγεται στη δουλειά...

Όσα δεν ξέρετε για τον Άγιο Βασίλη

Πριν τον ενοχλήσουμε με... τη δική μας λίστα με τα δώρα, ας μάθουμε κάποια πράγματα για αυτόν.
Για να μπορέσει ο Άγιος Βασίλης να παραδώσει όλα τα δώρα σε όλα τα παιδιά μέσα σε μία νύχτα, οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι αυτός και οι ακούραστοι τάρανδοί του θα χρειαστούν να ταξιδέψουν περίπου 3.000 φορές με την ταχύτητα του ήχου.
Άλλοι πάλι λένε ότι θα χρειαστεί να ταξιδέψει με 200.000 τάρανδους, 200.000 φορές την ταχύτητα του ήχου. Ο τάρανδος του Άη Βασίλη τρώει 360 διαφορετικά φυτά, αλλά όχι καρότα. Το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα συγκέντρωση των Αγιοβασίληδων κατέχεται το Derry, της Βόρειας Ιρλανδίας.
Το 2010, 12.965 επίδοξοι Άγιοι Βασίληδες συγκεντρώθηκαν για να αναφωνήσουν ho - ho - ho. Το 1995 ο Φινλανδός Άγιος Βασίλης αρνήθηκε να παρευρεθεί στο 32ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Άγιων Βασίληδων στην Κοπεγχάγη, εάν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες δεν αναγνώριζαν ότι αυτός είναι ο ένας, μοναδικός και αυθεντικός Άγιος Βασίλης.
Το 2001 η Ελβετία, υπό τον φόβο των ληστειών, απαγόρευε την είσοδο στις τράπεζες, σε όποιον ήταν ντυμένος Άγιος Βασίλης. Ο δικός μας Άγιος Βασίλης κυκλοφορεί στις περιοχές του κόσμου με διάφορα ψευδώνυμα: στην Τουρκία και το Ιράν είναι γνωστός ως Noel Baba, στη Νορβηγία ως Juelnissen, στη Χαβάη ως Kanakaloka, στη Χιλή είναι ο Viejo Pascalero, στην Ολλανδία ο Sinterklauss ενώ στη Ρωσία ακούει στο όνομα Ded Moroz, δηλαδή ο παγωμένος παππούς.
Ο Άγιος Βασίλης έχει ...καναδική υπηκοότητα. Ο υπουργός Ιθαγένειας, Μετανάστευσης και Πολυπολιτισμικότητας της καναδικής κυβέρνησης, Jason Kenney, το 2008 δήλωσε ότι ο Άγιος Βασίλης είναι πολίτης του Καναδά. Μάλιστα, του έβγαλαν και δικό του ταχυδρομικό κώδικα.
Από τις 23 Δεκεμβρίου του 2008, λοιπόν η διεύθυνση του Άγιου Βασίλη, σύμφωνα με την καναδική πλευρά είναι Santa Claus, North Pole, H0H 0H0, Canada. Ένα δικαστήριο στο Οχάιο το 2000 απέρριψε αίτηση του Robert William Handley να αλλάξει το όνομά του σε Santa Robert Clause, επειδή «Ο αναφέρων ζητεί περισσότερο από μια αλλαγή ονόματος. Ζητά την ταυτότητα ενός ατόμου, το οποίο είναι πολιτισμικά αναγνωρισμένο σε όλο τον κόσμο».

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved