Ποιος λέει περισσότερα ψέμματα; Οι άνδρες ή οι γυναίκες;

Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο...

Ποιος λέει περισσότερα ψέμματα; Οι άνδρες ή οι γυναίκες;


Κι όμως... Εν αντιθέσει με την κοινή πεποίθηση ότι οι γυναίκες λένε πιο πολλά ψεμματάκια, οι άνδρες έχουν αυτή τη συνήθεια...
Όπως έδειξε νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων, αυτοί που λένε περισσότερα ψέματα κατά τη διάρκεια ενός έτους είναι οι άντρες, οι οποίοι ψεύδονται 650 φορές το χρόνο, συγκριτικά με τις γυναίκες που λένε ψέματα 537 φορές.
Βέβαια, τα δυο φύλα λένε ψέμματα για διαφορετικούς λόγους.
Το πιο κοινό ψέμα των αντρών είναι οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούν όταν αργούν ή όταν προσποιούνται ότι θα γυρίσουν στο σπίτι νωρίτερα. Το 20% των αντρών παραδέχτηκε ότι έχει πει ψέματα για την ποσότητα αλκοόλ που έχει καταναλώσει σε μια βραδιά.
Αντίθετα, μια στις 10 γυναίκες λέει ψέματα για τον αριθμό των σεξουαλικών της συντρόφων. Μάλιστα, σύμφωνα με τη μελέτη, όσο πιο μικρή είναι μια γυναίκα οι πιθανότητες να μη λέει την αλήθεια στο ερώτημα «με πόσους άντρες έχεις κοιμηθεί;» είναι διπλάσιες.
Βέβαια, το μεγαλύτερο ψέμα που λένε οι γυναίκες έχει να κάνει με το ποσό των χρημάτων που ξοδεύουν για αγορές ρούχων, με το 26% αυτών να μη λέει πάντα την αλήθεια για τις «εφορμήσεις» του στην αγορά.
Το 20% των γυναικών λέει ψέματα για το βάρος του ενώ το 6% αυτών δεν λένε την πραγματική τους ηλικία.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved