5 φαγητά που μπορούν να σας σκοτώσουν

Ο έρωτας περνά από το στομάχι;

5 φαγητά που μπορούν να σας σκοτώσουν

Και ο θάνατος το ίδιο!
Κι όμως υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορούν να σας στείλουν στο... ταξίδι χωρίς επιστροφή.
1. Όστρακα
Πρόκειται για το υπ' αριθμόν ένα επικίνδυνο τρόφιμο στις λίστες των Εθνικών Οργανισμών Υγείας και Τροφίμων διεθνώς. Τα όστρακα, ειδικά τα ωμά περιέχουν πάρα πολλά βακτήρια τα οποία μπορεί να αποδειχτούν μοιραία, μεταξύ αυτών ο Norovirus που προκαλεί η γαστρεντερίτιδα και το βακτήριο Vibrio στο οποίο ευθύνεται η χολέρα και η σηψαιμία.
2. Ackee
Στη Τζαμάικα που το τρώνε συχνά το ονομάζουν "το λαχανικό – εγκέφαλος". Είναι συγγενικό με το φρούτο λίτσι. Είναι πολύ γλυκό στη γεύση αλλά προσοχή! Μην το φάτε ποτέ πριν ωριμάσει καθώς περιέχει μια δηλητηριώδη ουσία.
3. Sannakji
Πιάτο της κορεατικής κουζίνας. Ουσιαστικά πρόκειται για μωρό χταπόδι το οποίο αφαιρείται από το σώμα της μητέρας του όταν αυτή είναι ακόμη έγκυος. Ευθύνεται για ένα μεγάλο ποσοστό θανάτων στην Κορέα αλλά και τις ΗΠΑ καθώς πολλοί δεν έχουν την υπομονή να το μασήσουν με αποτέλεσμα οι μικροσκοπικές αλλά ισχυρές βεντούζες του να κολλούν στο λαιμό προκαλώντας ασφυξία.
4. Τόνος
Εκτός από τα βακτήρια που περιέχει και καταστρέφονται με το σωστό μαγείρεμα,είναι το ψάρι που επηρεάζεται περισσότερο από τη μόλυνση των θαλασσών. Ενδημεί δε σε θάλασσες όπως αυτή της Ιαπωνίας, που μετά τη Φουκουσίμα έχουν υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας.
5. Μανιτάρια
Θεωρούνται γκουρμέ έδεσμα όμως δεν είναι πάντα εύκολο να ξεχωρίσει κανείς τις δηλητηριώδεις ποικιλίες. Και προσοχή! Ακόμη και αυτά που υπόσχονται μαγικές ιδιότητες και ψυχεδελικές εμπειρίες μπορεί να είναι μοιραία!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved