9 πράγματα που δεν ξέρατε για τα αγαπημένα σας ποτά!

Μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τα ποτά που πίνετε!

9 πράγματα που δεν ξέρατε για τα αγαπημένα σας ποτά!

1.Η λέξη brandy προέρχεται από την ολλανδική brandewijn, που σημαίνει «καμμένο κρασί».

2.Κάποια θερμόμετρα που χρησιμοποιούνταν τον 17ο αιώνα, αντί για υδράργυρο είχαν... κονιάκ!

3.Και ο Χριστόφορος Κολόμβος και ο Μαγγελάνος ταξίδεψαν έχοντας στο αμπάρι τεράστια ποσότητα ποτού sherry! Μάλιστα, ο Μαγγελάνος ξόδεψε περισσότερα χρήματα για sherry παρά για όπλα στο πλαίσιο του ταξιδιού του το 1519.

4.Το όνομα whisky (ουίσκι) προέρχεται από την σκωτσέζικη λέξη για το αποσταγμένο οινόπνευμα, το οποίο μεταφράζεται ως «νερό της ζωής».

5.Η vodka (βότκα) προέρχεται από τη σλαβική λέξη voda, που σημαίνει νερό.

6.Εκτός της κλασικής βότκας, που φτιάχνεται από την απόσταξη δημητριακών, υπάρχει και η βότκα που φτιάχνεται από πατάτες!

7.Το όνομα gin (τζιν) προέρχεται από την ονομασία του αγριοκυπάρισσου σε διάφορες γλώσσες (juniper berry), από όπου το gin παίρνει τη γεύση του. Στα γαλλικά είναι genièvre, στα ολλανδικά jenever και στα ιταλικά ginepro.

8.Τον 19ο αιώνα πίστευαν πως το ρούμι βοηθούσε στα καθαρά και υγιή μαλλιά.

9.Την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης, η απαγόρευση της κυβέρνησης δεν περιελάμβανε το ουίσκι και έτσι αυτό πωλούνταν στα φαρμακεία! Αυτός ήταν ο λόγος που η αλυσίδα φαρμακειών Walgreens, τα οποία ήταν εφοδιασμένα με ουίσκι, από 20 καταστήματα στην αρχή της Ποτοαπαγόρευσης έφτασε να έχει 400 καταστήματα μέχρι το 1930.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved