Οι γόβες - στιλέτο "σκοτώνουν" τα πόδια

Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος κυρίως όταν πρόκειται για τις γόβες στιλέτο που δεν τις αποχωρίζεται σχεδόν καμία γυναίκα. αφού ως γνωστόν μαγνητίζουν το ανδρικό βλέμα.

Οι γόβες - στιλέτο "σκοτώνουν" τα πόδια

Αγαπημένο αξεσουάρ καθώς τα τακούνια των έξι πόντων τονίζουν το σχήμα της γάμπας, κάνουν το γυναικείο πόδι να φαίνεται πιο μακρύ και πιο λεπτό ενώ μαγνητίζουν και τα ανδρικά βλέμματα.

Δυστυχώς, η συχνή χρήση αυτών των υποδημάτων μπορεί να προκαλέσει σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα τα οποία με την πάροδο του χρόνου εντείνονται και σε κάποιες περιπτώσεις απαιτούν και χειρουργείο για να αντιμετωπισθούν.

Tο βίντεο το οποίο λήφθηκε με ειδικό ιατρικό μηχάνημα στοΒασιλικό Εθνικό Ορθοπεδικό Νοσοκομείο στο Βόρειο Λονδίνο σοκάρει αφού απεικονίζει την τρομερή παραμόρφωση που υφίσταται το γυναικείο πόδι πάνω σε ένα τακούνι.

Συγκλονισμένος από το βίντεο ο ορθοπεδικός χειρουργός Andy Goldberg κρούει των κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι για πρώτη φορά αποτυπώνεται στην κάμερα η φθορά που προκαλείται από το είδος αυτού του παπουτσιού. Τα δάκτυλα είναι τόσο στριμωγμένα στο εσωτερικό του παπουτσιού που τα οστά αλλάζουν σχήμα ενώ ακόμη και το δέρμα των δακτύλων αλλοιώνεται .

Τα σοβαρότερα προβλήματα τα οποία προκαλούνται από τα ψηλοτάκουνα παπούτσια είναι :

Οσφυαλγία
Το γνωστό σε όλους λουμπάγκο προκαλείται από τα ψηλοτάκουνα παπούτσια γιατί ωθούν τη λεκάνη προς τα εμπρός μετατοπίζοντας το κέντρο βάρους του σώματος . Συνέπεια η σπονδυλική στήλη να υφίσταται κάμψη προς τα πίσω ενώ αυξάνεται και η πίεση προς τα πίσω.

Αρθρίτιδα στο γόνατο
οι γόβες στιλέτο ενοχοποιούνται για την εμφάνιση πρόωρης αρθρίτιδας στο γόνατο.Η πρόωρη φθορά του χόνδρου έχει σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη οστεοαρθρίτιδας.
Τραυματισμοι
Τα ψηλά τακούνια αυξάνουν την πιθανότητα διαστρεμμάτων και καταγμάτων αφού η βάδιση με ψηλά τακούνια είναι ασταθής οι πιθανότητες πτώσης και κακώσεων είναι στατιστικά αυξημένες.Οι πιθανότητες πτώσης μεγαλώνουν όταν η βάδιση γίνετε με τακουνιά 9-11 εκατοστών.

Τενοντίτιδες
Τα τακούνια μπορούν να προκαλέσουν συρρίκνωση των μυών της γάμπας

Κάλοι
Τα ψηλά τακούνια μπορεί να προκαλέσουν κάλους. Η συμπίεση του μπροστινού μέρος του ποδιού σε ένα μικρό παπούτσι αυξάνει τη πίεση και τη τριβή και έχει ως αποτέλεσμα την υπερπλασία της ανώτερης στοιβάδας του δέρματος.

Σφυροδακτυλία
Τα ψηλά τακούνια μπορεί να προκαλέσουν σφυροδακτυλία (hammer toes). Όταν το πόδι συμπιεστεί σε ένα μικρό χώρο,τα δάκτυλα πρέπει να λυγίσουν και να διπλώσουν για να χωρέσουν στο στενό πρόσθιο μέρος του υποδήματος. Με την πάροδο του χρόνου μπορούν να γίνουν άκαμπτα και να δημιουργηθεί η σφυροδακτυλία.
Η κατάσταση αυτή είναι ιδιαίτερα σοβαρή και αντιμετωπίζεται χειρουργικά στερώντας την ασθενή από τις καθημερινές της δραστηρίοτητες.

Κότσι
Τα ψηλά τακούνια μπορεί να συμβάλουν στην ανάπτυξη του βλαισού μεγάλου δακτύλου (το γνωστό Κότσι) η αυξημένη πίεση στο μεγάλο δάκτυλο με την πάροδο του χρόνου θα συμβάλλει σε αυτό.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved