ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ από τη Telegraph! Που συγκαταλέγονται σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα;

Oι Κυκλάδες δεν θα μπορούσαν φυσικά, να απουσιάζουν από το αφιέρωμα της Telegraph στους 100 top προορισμούς.

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ από τη Telegraph! Που συγκαταλέγονται σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα;

Η βρετανική εφημερίδα, άλλωστε, συχνά εξυμνεί κάποια από τα διασημότερα νησιά του συμπλέγματος.

Αυτή τη φορά γράφει ο Μαρκ Ντούμπιν, ειδικός για ελληνικά θέμα για περισσότερο από τρεις δεκαετίες. Εχει γράψει, μεταξύ άλλων, οδηγούς για την Ελλάδα, τα ελληνικά νησιά, την Κύπρο, την ελληνική κουζίνα, την ελληνική κουζίνα, την ελληνική μουσική αλλά και το real estate στη χώρα μας.

«Ως ένα κομψό, κοσμοπολίτικο αρχιπέλαγος σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, οι Κυκλάδες απλά δεν μπορούν να ηττηθούν. Για πολλούς επισκέπτες, αυτά είναι τα ελληνικά νησιά, και δεν γνωρίζουν ποτέ άλλα. Είναι μονίμως γεμάτα κόσμο, συχνά και πιο ακριβά σε σχέση, ας πούμε με την Κρήτη. Αλλά τα πλήθη έρχονται, λόγω των υπέροχων φωτογραφιών, των παραλιών με τα αρμυρίκια, των παραδοσιακών χωριών, του θερμού καλωσορίσματος των ντόπιων, ειδικά στα λιγότερο πολυσύχναστα νησιά.

Η Σαντορίνη

Η ηφαιστειακή Σαντορίνη είναι καλύτερα να προσεγγιστεί από τη θάλασσα. Όπως ελίσσεται το σκάφος στα μπλε νερά της Καλντέρας, με τα βράχια να ίπτανται και τα κάτασπρα σπίτια στην κορυφή σαν ίχνη χιονιού, απλά αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό είναι το πιο υπέροχο θέαμα της Μεσογείου.

Η Νάξος

Η ανθεκτική Νάξος είναι πιο χαμηλών τόνων και το μεγαλύτερο και πιο ψηλό νησί του αρχιπελάγους. Είναι ένα από τα λίγα ελληνικά νησιά εκτός από την Κρήτη που θα μπορούσε να θρέψει τον εαυτό του - θα δείτε πρόβατα, κατσίκες και βοοειδή παντού, αλλά και κάθε λογής κηπευτικό. Η κύρια πόλη ήταν η έδρα του ενετικού Δουκάτου της Νάξου. Τα ανηφορικά καλντερίμια παρέχουν ατμοσφαιρική περιπλάνηση, ενώ η ύπαιθρος είναι γεμάτη με πύργους και αρχοντικά από τους Βενετούς και τους απογόνους τους. Υπέροχο είναι ολόκληρη η νοτιοδυτική ακτή του νησιού, που αποτελεί ουσιαστικά μια μεγάλη παραλία.

Η Μύκονος

Μόλις μεταξύ των φτωχότερων και γυμνών ελληνικών νησιών κάποτε, η Μύκονος έγινε μποέμ Μέκκα στη δεκαετία του '60 και τώρα είναι ένας από τους πιο χλιδάτους και διάσημους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα. Είναι το κορυφαίο θέρετρο της Μεσογείου για gay ταξιδιώτες, αν και η Μύκονος έχει εφευρεθεί εκ νέου για ποικιλία πελατείας.

Η Πάρος

Η Πάρος έχει λίγο απ 'όλα όσα θα περιμένατε από τις Κυκλάδες. Μπλε τρούλους εκκλησιών, ασβεστωμένα χωριά, ξανθή άμμο, παραλίες, ταβέρνες σε λιμάνια και ζωντανά μπαρ. Έγινε μια υποχρεωτική στάση (μαζί με τη διπλανή Αντίπαρο) για τους χίπις μεταξύ της Ίμπιζα και της Ασίας, και παρά την αυξανόμενη δημοτικότητα, έχει καταφέρει να διατηρήσει την ακεραιότητα και το τοπικό της ύφος με έναν τρόπο που σε άλλα νησιά δεν υπάρχει.

Πότε να πάτε

Οι Κυκλάδες είναι πιο ευχάριστες στα τέλη της άνοιξης, όταν το τοπίο εξακολουθεί να είναι πράσινο, η θάλασσα έχει ζεσταθεί σε εφικτές θερμοκρασίες για κολύμπι και τα πλήθη απουσιάζουν. Ωραία είναι και νωρίς το φθινόπωρο, όταν οι ορδές του καλοκαιριού έχουν αναχωρήσει και η θάλασσα είναι στα θερμότερα της. Αλλά προσέξτε: μετά τα τέλη Σεπτεμβρίου πολλές εγκαταστάσεις κλείνουν, άνεμοι δυνατοί πνέουν και οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις γίνονται όλο και πιο αραιές».

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved