Βραβείο Πούλιτζερ για πρώτη φορά στο Διαδίκτυο‏

Τα περισσότερα βραβεία απονεμήθηκαν στην Washington Post
Παπασταύρου Λίντα
Βραβείο Πούλιτζερ για πρώτη φορά στο Διαδίκτυο‏

’Για πρώτη φορά στην ιστορία των Πούλιτζερ, το Διαδίκτυο τιμάται με την κορυφαία δημοσιογραφική διάκριση- και μάλιστα εις διπλούν: η μεν ProPublica.org κέρδισε το βραβείο ερευνητικού ρεπορτάζ, για κομμάτι σε συνεργασία με τους New York Times, ενώ το βραβείο σκιτσογραφίας κέρδισε το www.sfgate.com του San Francisco Chronicle.

Η έρευνα της ProPublica.org, με τίτλο «Οι μοιραίες επιλογές στο Μemorial» ασχολήθηκε με το ζήτημα των δύσκολων επιλογών των γιατρών του ιατρικού κέντρου της Νέας Ορλεάνης κατά τον Κυκλώνα Κατρίνα. Συντάκτρια ήταν η Σέρι Φινκ.

Το βραβείο ερευνητικού ρεπορτάζ απονεμήθηκε εξ ημισείας και στις Μπαρμπαρα Λέικερ και Ουέντι Ρούντερμαν των Philadelphia Daily News.

To δεύτερο «διαδικτυακό» βραβείο, εκείνο για γελοιογραφία, κέρδισε ο Μαρκ Φιόρε του swfgate.com



Τα περισσότερα βραβεία απονεμήθηκαν στην Washington Post, η οποία φέτος τιμήθηκε με τέσσερις διακρίσεις: διεθνούς ρεπορτάζ (Αντονι Σαντίντ), αναγνώσματος «feature» (Τζιν Ουάινγκάρντεν), σχολίου (Κάθλιν Πάρκερ) και κριτικής (Σάρα Κάουφμαν).

Οι New York Times τιμήθηκαν φέτος με δύο βραβεία, εκείνα του ρεπορτάζ εσωτερικού (Ματ Ρίτστελ) και επεξηγητικού ρεπορτάζ (Μάικλ Μος).

Το βραβείο μυθιστορήματος κέρδισε ο Πολ Χάρντινγκ για το Tinkers.

Ειδικής μνείας έτυχε, τέλος, ο τραγουδιστής κάουντρι Χανκ Γουίλιαμς, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 29 ετών το 1953.

Τα βραβεία απονέμονται από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια κάθε χρόνο, και κάθε ένα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10.000 δολαρίων -εκτός από το βραβείο κοινωνικής υπηρεσίας, που συνοδεύεται από χρυσό μετάλλιο.’’

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved