Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 14° 36' 27" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 22° 23' 36" ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 20° 02' 50" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 09° 28' 26" ΙΧΘΥΕΣ
ΑΡΗΣ - 10° 53' 26" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΔΙΑΣ - 06° 34' 23" ΚΡΙΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 26° 10' 33" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 15° 00' 05" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 23° 40' 54" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 28° 45' 05" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 08° 14' 47" ΤΑΥΡΟΣ R

Τι να προσέχετε όσοι ταξιδεύετε με αεροπλάνο!

Ο επικεφαλής γιατρός Steffen Lyduch, ο οποίος ειδικεύεται στην ιατρική αεροδιαστημικής σκιαγραφεί ορισμένες βασικές προφυλάξεις προτού ταξιδέψετε με αεροπλάνο.

Τι να προσέχετε όσοι ταξιδεύετε με αεροπλάνο!

Το αεροπλάνο αποτελεί το πιο δημοφιλές και ασφαλές μέσο μεταφοράς. Περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι ταξιδεύουν κάθε χρόνο με αεροπλάνο ακόμη και αυτοί που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες. αεροπλάνα. Ωστόσο, οι αεροπορικές εταιρείες αναφέρουν αύξηση των περιπτώσεων ασθένειας κατά την πτήση, και πλέον γίνεται μεγάλη ενημέρωση των ταξιδιωτών σχετικά με τα προληπτικά μέτρα.

Επιτρέψτε μου να τονίσω από την αρχή ότι τα αεροπλάνα αποτελούν έναν εξαιρετικά ασφαλή τρόπο μεταφοράς και όσον αφορά την υγεία.
Ακόμη και οι επιβάτες με σοβαρές χρόνιες ασθένειες μπορούν να πετάξουν με ασφάλεια, μόνο που πρέπει να λάβουν ορισμένα βασικά προληπτικά μέτρα εκ των προτέρων, τα οποία απαιτούν προγραμματισμό.

Οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους για την παροχή συμβουλών και πληροφοριών πριν από την πτήση.
Κατά τη διάρκεια της απογείωσης και όσο το αεροπλάνο παίρνει ύψος η ατμοσφαιρική πίεση μειώνεται. Σε μεγαλύτερο υψόμετρο το οξυγόνο δεν επαρκεί ώστε να μπορεί ο άνθρωπος να επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα περισσότερα σύγχρονα εμπορικά αεροσκάφη πετούν σε υψόμετρο 30-40,000 πόδια και είναι εξοπλισμένα με θαλάμους επιβατών υπό πίεση. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και σε μεγάλο υψόμετρο διατηρείτε η πίεση της καμπίνας. Με άλλα λόγια: η πίεση του αέρα στον εσωτερικό του θαλάμου περιέχει αρκετό οξυγόνο για τους.

Προβλήματα κατά τη διάρκεια της πτήσης

Τα κύρια προβλήματα είναι αυτά που προκαλούνται ιδίως από την έλλειψη οξυγόνου και την επέκταση του αέρα (στο μέσο αυτί, των κόλπων και το στομάχι). Όμως, η ξηρή ατμόσφαιρα, ο περιορισμένος χώρος, η έλλειψη δραστηριότητας και κίνησης, και η χαμηλή πρόσληψη υγρών μπορεί επίσης να προκαλέσουν ορισμένα προβλήματα.

Προβλήματα στην καρδιά και στους πνεύμονες

Εάν ένας επιβάτης πάσχει από καρδιακά νοσήματα ή έχει χαμηλό αιματοκρίτη ανάλογα με το ποια όργανα δεν τροφοδοτούνται επαρκώς με οξυγόνο μπορεί ο επιβάτης να αισθανθεί αδιαθεσία. Αν η καρδιά στερείται οξυγόνο υπάρχει περίπτωση εμφάνισης στηθάγχης (κράμπα καρδιάς) ενώ αν επηρεαστεί ο εγκέφαλος μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, παράλυση ή απώλεια συνείδησης. Εάν ένας επιβάτης έχει πυρετό καλό θα ήταν να συμβουλευτεί τον γιατρό του και να αποφύγει την πτήση έως ότου υποχωρήσει ο πυρετός.

Οι επιβάτες που πάσχουν από άσθμα θα πρέπει να είναι σε μια σταθερή κατάσταση, χωρίς πρόσφατες εξάρσεις. Θα πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους το φάρμακο που τους έχει δώσει ο γιατρός τους.

Προβλήματα στα αυτιά και στο στομάχι

Σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, ο αέρας διαστέλλεται όταν η ατμοσφαιρική πίεση μειώνεται. Μπορεί να το αισθανθείτε κατά τη διάρκεια της απογείωσης, όταν ο αέρας στο μέσο αυτί επεκτείνεται. Πολύ συχνά βοηθάει να κρατάτε την μύτη σας και να εκπνέετε απαλά με το στόμα κλειστό. Αν υπάρχει κάποια λοίμωξη στο μέσο αυτί ή στα ιγμόρεια καλό είναι να αποφύγετε το ταξίδι με το αεροπλάνο. Πολλές φορές ο αέρας συσσωρεύεται στο στομάχι και στα έντερα δημιουργώντας πόνους από τον αέρα που περισσεύει.

Φλεβική θρόμβωση (DVT) - θρόμβοι αίματος στα πόδια.

Η φλεβική θρόμβωση (DVT) έχει ονομαστεί «σύνδρομο της οικονομικής θέσης» από ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Υπάρχει πιθανή σύνδεση μεταξύ του κινδύνου ανάπτυξης DVT και του σχετικά περιορισμένου χώρου στη διάθεση των επιβατών στα καθίσματα της οικονομικής θέσης. Το ίδιο συμβαίνει και στους επιβάτες της Business Class και First Class.

Στην πραγματικότητα, η φλεβική θρόμβωση μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε κατάσταση όπου ένα άτομο κάθεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, στο σπίτι, στη δουλειά, στα λεωφορεία και φυσικά σε ένα αεροπλάνο.

Η φλεβική θρόμβωση μπορεί επίσης να προκύψει εάν υπάρχουν ελαττώματα των βαλβίδων στις φλέβες αλλά και λόγω της έλλειψης υγρών (αφυδάτωση). Οι έγκυες γυναίκες και οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης θρόμβωσης. Είναι επομένως πολύ σημαντικό οι επιβάτες να κινούνται κατά τη διάρκεια της πτήσης, και αν είναι δυνατόν να κάνουν μικρούς περιπάτους, κατά προτίμηση κάθε ώρα.

Αφυδάτωση

Δεδομένου ότι ο κρύος αέρας δεν περιέχει πολύ υγρασία, το επίπεδο υγρασίας στην καμπίνα είναι πολύ χαμηλό. Η υγρασία της καμπίνας είναι γενικά περίπου 3-5%, σε σύγκριση με το κανονικό 60%. Οι επιβάτες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της αφυδάτωσης με άφθονο πόσιμο νερό πριν και κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Ασπιρίνη

Αν τα άτομα δεν είναι αλλεργικά μια χαμηλή δόση ακετυλοσαλικυλικού οξέος (δηλαδή ασπιρίνης) συνιστάται την ημέρα της αναχώρησης. Χρησιμοποιείται για την πρόληψη της θρόμβωσης. Αν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή να έχετε μαζί στα (στην χειραποσκευή) τα φάρμακά σας. Όταν ταξιδεύετε μόνοι, θα πρέπει να ενημερώσετε το πλήρωμα σχετικά με αυτό κατά την επιβίβαση.
Σε περίπτωση αμφιβολίας για τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία, αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, μπορείτε πάντοτε να συμβουλεύεστε τον παθολόγο σας.

boro.gr

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2023 Astrology.gr - All rights reserved