Οι δέκα πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας

Τις καλύτερες αμμουδιές της χώρας μας παρουσιάζει το ιταλικό ταξιδιωτικό σάιτ με βάση τις ψήφους που συγκέντρωσαν το 2013 στο διεθνώς αναγνωρισμένο TripAdvisor.com, από τουρίστες που τις έχουν επισκεφτεί.

Οι δέκα πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ελαφόνησος, ένα μικροσκοπικό νησί ανάμεσα στην Πελοπόννησο και τα Κύθηρα, όπου όλες οι αμμουδιές είναι πανέμορφες.

Η δεύτερη πιο όμορφη παραλία της Ελλάδας είναι ο κόλπος του Αγ. Παύλου στη Λίνδο της Ρόδου: ένας μικρός ρηχός όρμος στα χρώματα του σμαραγδιού, περιστοιχισμένος με βράχια. Στο βάθρο των νικητών ανέβηκε και η παραλία της Παλαιοκαστρίτσας, στα βορειοδυτικά της Κέρκυρας.

Στην κατάταξη ακολουθεί η λιμνοθάλασσα του Μπάλου στα Χανιά της Κρήτης (4η θέση), μια υπέροχη, ιδιαίτερα ρηχή θαλάσσια λίμνη με λευκή άμμο.

Επόμενη στη σειρά είναι η διάσημη παραλία του Ναυάγιου της Ζακύνθου στα Επτάνησα, που έρχεται πέμπτη. Στην 6η θέση είναι οι Κουκουναριές στη Σκιάθο, ένα απότα πιο γραφικά νησιά των Σποράδων.

Την έβδομη θέση κατέχει η παραλία Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, ένα από τα νησιά του Ιονίου, ενώ όδγοη έρχεται η Σταλίδα στα βόρεια παράλια της Κρήτης.

Μόλις προτελευταία είναι μια παραλία της Σαντορίνης, η Περίσσα, διάσημη για τα κρυστάλλινα νερά και τη λεπτή άμμο της που είναι εκτεθειμένη στους ανατολικούς ανέμους του Αιγαίου.

Η δεκάδα του top 10 κλείνει με ακόμη μία παραλία της Λευκάδας, την παραλία Εγκρεμνοί επίσης στα δυτικά του νησιού.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved