Οι 12 νόμοι του καλού γονιού

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που χρησιμοποιούμε για να δούμε πόσο καλοί παίκτες είμαστε, σε αυτό το τεράστιο και απίστευτο παιχνίδι του να είσαι γονιός.

Οι 12 νόμοι του καλού γονιού

Δεν υπάρχει πίνακας σκορ ή χρονόμετρο, παρά μόνο ορισμένοι απαράβατοι κανόνες.

Η πρώτη φορά που αλλάζει πλευρό στριφογυρνώντας, το πρώτο του βήμα, οι πρώτες του λέξεις. Η πρώτη φορά που διαβάζει, η πρώτη φορά που γράφει, η πρώτη φορά που συλλαβίζει.

Χρησιμοποιούμε αυτά τα σημάδια ως έναν τρόπο να ελέγχουμε αν τα παιδιά μας αναπτύσσονται όπως θα έπρεπε και, παράλληλα, είναι ένας τρόπος να δούμε αν εμείς κάνουμε καλή δουλειά, ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να επιτύχουν.

Τίποτα απ' όλα αυτά δεν είναι πραγματικά σημαντικό. Είναι απλά ένας δικός μας φανταστικός τρόπος μέτρησης που μας βοηθά να «κρατάμε το σκορ», γιατί, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, θεωρούμε τον καθημερινό αγώνα του γονέα ένα ανταγωνιστικό σπορ. Δεν είναι όμως. Δεν έχει σημασία αν το παιδί σου περάσει στο κολύμπι φέτος ή του χρόνου. Αυτό που έχει σημασία είναι ο αγώνας που κάνει ο καθένας μας ως γονιός για να γνωρίσει στο παιδί του τον έξω κόσμο.

Και τώρα μπορείς να βγάλεις έξω τον πίνακα σκορ του «παιχνιδιού του γονέα» για να δεις πόσο καλά τα πας με βάση τους 12 νόμους του καλού γονιού.

1. Τα βιβλία πρέπει να έχουν σκισμένες και τσαλακωμένες σελίδες.
Τα παιδιά τα διαβάζουν και αυτό είναι καλό. Αν το διάβασμα είναι καλό, τότε το ίδιο καλές είναι και οι σκισμένες σελίδες στα βιβλία.

2. Τα τουβλάκια πρέπει να έχουν σημάδια από παιδικά δοντάκια.
Εντάξει, το κουτί τους το έχετε χάσει εδώ και καιρό. Τα κομμάτια από τα διάφορα σετ έχουν μπερδευτεί μεταξύ τους, φτιάχνοντας νέες μίξεις. Και τότε τα κομμάτια σφηνώνουν το ένα μέσα στο άλλο και πρέπει να τα ξεκολλήσεις με τα δόντια σου. Τα παιδιά δείχνουν με αυτόν τον τρόπο την αγάπη τους προς τα παιχνίδια τους.

3. Απαγορεύεται να έχεις την ικανότητα να θυμηθείς (η, ακόμα χειρότερα, να δεις) το χρώμα του ψυγείου σου.
Αν το ψυγείο έχει μετατραπεί σε έκθεση ζωγραφικής, χειροτεχνίας κλπ., τότε τα πας πραγματικά καλά.

4. Οι ηλεκτρονικές συσκευές πρέπει να είναι κλειστές. (Οι μπαταρίες πρέπει να είναι πάντα τελειωμένες)
Αυτή είναι μια σκληρή μάχη για όλους τους γονείς του 21ου αι. Φρόντισε το τηλέφωνό σου να λειτουργεί κανονικά στη δουλειά, αλλά πρόσεξε να μην έχει καθόλου μπαταρία όταν θα φτάσεις σπίτι. Απαλλάξου από αυτό και παίξε με τα παιδιά σου. Μια εικόνα στη μνήμη σου είναι πολύ σημαντικότερη από μια στον τοίχο σου στο Facebook.

5. Επιτρέπονται τα σκισίματα στα παντελόνια.
Τα παιδιά πέφτουν κάτω όταν μαθαίνουν νέα πράγματα... Ακόμη κι αν είναι μια εκδρομή στο πάρκο, μια βόλτα με το ποδήλατο, ή ακόμη κι όταν παίζουν με τα αυτοκινητάκια στο πάτωμα. Μπορείς να κερδίσεις έξτρα πόντους αν τα δικά σου παντελόνια έχουν σκισίματα από το παιχνίδι μαζί τους!

6. Yπάρχει ένα κουτί γεμάτο στολές στο δωμάτιο ακόμα κι αν δεν είναι απόκριες.
Είναι ωραίο να φοράς στολές όταν παίζεις και, αν τα παιδιά σου φορούν τις στολές τους μόνο τις απόκριες, δεν το ευχαριστιούνται. Γέμισε ένα καλάθι με καπέλα, μάσκες, στολές και άλλα «σύνεργα» μεταμφιέσεων για καθημερινή χρήση

7. Η καλύτερη τέχνη είναι σπιτική και χειροποίητη.
Οι φίλοι σας μπορούν να έχουν πίνακες του Μονέ και του Βαν Κογκ κρεμασμένους στα σπίτια τους. Αυτά που φτιάχνουν τα παιδιά σας είναι και πιο φθηνά, και πιο όμορφα –ειδικά αν τα κορνιζάρετε σωστά.

8. Πρέπει να τρώτε όλοι μαζί.
Ακόμα κι όταν η ατζέντα σου είναι γεμάτη υποχρεώσεις, ενώ εσύ παλεύεις να τα προλάβεις όλα. Κάνε ένα διάλειμμα για να καθίσετε όλοι μαζί στο τραπέζι. Είναι μια ευκαιρία να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σου. Μπορείς να μιλήσεις μαζί τους και να τα γνωρίσεις καλύτερα.

9. Το σπίτι πρέπει να είναι ακατάστατο.
Δεν ζεις ανάμεσα στις σελίδες ενός αρχιτεκτονικού περιοδικού. Ζεις σε ένα σπίτι. Το σπίτι είναι ζεστό και αναπαυτικό, έχει ζωή μέσα του. Σίγουρα δεν θα είναι σαν αχυρώνας όταν έχετε επισκέψεις, αλλά είναι ωραίο να νιώθετε άνετα πάντοτε.

10. Τα χέρια πρέπει να είναι βρώμικα
Τα παιδιά μπορούν να πλυθούν. Είναι βαρετό να είσαι καθαρός!

11. Το ημερολόγιο της οικογένειας πρέπει να είναι πολύ φορτωμένο και γεμάτο μουτζούρες.
Μια πολυάσχολη οικογένεια έχει μέλη δεμένα μεταξύ τους. Είστε έξω και μαθαίνετε, πειραματίζεστε. Μπορεί να γίνει αγχωτικό, αλλά είναι σίγουρα καλύτερο από το να βλέπετε DVD κάθε βράδυ!

12. Πρέπει να λείπουν κομμάτια από τα παζλ και τα επιτραπέζια.
Οι κάλτσες χάνονται στο πλυντήριο επειδή τις φοράμε και τις πλένουμε. Το ίδιο ισχύει και για τα παζλ σας. Αν μένουν στο κουτί τους και δεν παίζετε με αυτά, τίποτα δεν χάνεται. Χρησιμοποιήστε τα λοιπόν και διασκεδάστε. Σίγουρα κάποιο κομμάτι θα χαθεί. Αν γίνει έτσι, τότε συγχαρητήρια! Κάτι κάνετε σωστά!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved