Αυτά είναι τα «δηλητηριώδη» φρούτα και λαχανικά που καταναλώνουμε καθημερινά!

Μπορεί να είναι από τα πιο διαδεδομένα φρούτα και λαχανικά και να αποτελούν αρκετά συχνά τη νούμερο ένα επιλογή σε πολλές κουζίνες παγκοσμίως, ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζουν ότι τα 5 τρόφιμα που ακολουθούν, περιέχουν τοξικές ουσίες και ισχυρά δηλητήρια, τα οποία, σε μεγάλες ποσότητες, μπορούν να επιφέρουν ακόμη και τον θάνατο.

Αυτά είναι τα «δηλητηριώδη» φρούτα και λαχανικά που καταναλώνουμε καθημερινά!


Ποια είναι, όμως, αυτά τα δηλητηριώδη τρόφιμα, τα οποία, οι περισσότεροι από εμάς καταναλώνουν σχεδόν καθημερινά; Ας δούμε αναλυτικότερα:
- Ντομάτες
Οι ντομάτες μεγαλώνουν σε ένα δηλητηριώδες φυτό, το οποίο περιέχει ένα είδος ιδιαίτερα τοξικών ουσιών, γνωστών επιστημονικά ως γλυκο-αλκαλοειδή. Ο καρπός, ωστόσο, δεν επηρεάζεται από αυτή την επικίνδυνη ουσία, η οποία βρίσκεται σε αφθονία τόσο στον βλαστό όσο και στα φύλλα του φυτού, προκαλώντας διάφορες στομαχικές διαταραχές σε όποιον την καταναλώσει.
Παρότι, λοιπόν, μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα όσες ντομάτες θέλετε, αν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε τα πράσινα μέρη του φυτού στο μαγείρεμα για περισσότερη γεύση, καλό θα ήταν να τα αφαιρέσετε μετά από τα πιάτα σας.
- Μήλα
Το μήλο είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή και αγαπημένα φρούτα ανά τους αιώνες, ενώ οι πολλές διαφορετικές ποικιλίες του έχουν ως αποτέλεσμα να μπορεί να βρεθεί σε αφθονία σε ολόκληρο τον κόσμο.
Παρά το γεγονός ότι η σάρκα του καρπού είναι απόλυτα ασφαλής για κατανάλωση, τα σπέρματά του (κουκούτσια) περιέχουν αρκετό κυάνιο, επομένως, καλό θα ήταν να αποφεύγεται η κατανάλωση του συγκεκριμένου φρούτου ολόκληρου.
- Κεράσια
Τα κεράσια είναι από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα, τα οποία καταναλώνονται κυρίως ωμά, ενώ χρησιμοποιούνται ευρέως και για την παρασκευή διάφορων γλυκών και ποτών.
Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν, ωστόσο, είναι ότι τα κεράσια είναι τοξικά, καθώς στο εσωτερικό των πυρήνων τους υπάρχει καλά κρυμμένο αρκετό υδροκυάνιο – μία εξαιρετικά δηλητηριώδη χημική ουσία, η οποία απελευθερώνεται όταν τα κουκούτσια συνθλίβονται ή μασώνται. Για αυτόν τον λόγο, εάν είστε από εκείνους που συνηθίζουν να «παίζουν» με το κουκούτσι στη γλώσσα τους, καλό θα ήταν να το αποφύγετε.
- Τσίλι
Λίγο πολύ, όλοι μας έχουμε δοκιμάσει τσίλι, είτε σε μία από τις πιο ήπιες μορφές του είτε σε μια εξαιρετικά καυτερή ποικιλία. Όπως και να έχει, αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι οι καυτερές πιπεριές περιέχουν καψαϊκίνη – μία χημική ουσία, η οποία ευθύνεται για την πικάντικη γεύση τους.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων τσίλι δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο, ωστόσο μεγάλη δόση καψαϊκίνης μπορεί να επιφέρει ακόμα και θάνατο!
- Πατάτες
Εκατομμύρια τόνοι πατάτας καταναλώνονται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς το συγκεκριμένο λαχανικό αποτελεί βασική τροφή σε πολλά μέρη του κόσμου. Παρόλα αυτά, ελάχιστοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι η πατάτα είναι... δηλητηριώδης!
Ιδιαίτερα, όταν ο καρπός αρχίζει να αποκτά αυτό το γνωστό πρασινωπό χρώμα ή να "φυτρώνει", τα ποσοστά των γλυκο-αλκαλοειδών που περιέχει, πολλαπλασιάζονται, με αποτέλεσμα να γίνονται άκρως επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Καλό θα ήταν, λοιπόν, όταν οι πατάτες πρασινίζουν ή "φυτρώνουν", να τις πετάτε και να μην μπαίνετε καν στον κόπο να τις καθαρίζετε πιο βαθιά, όπως συνηθίζουν να κάνουν πολλοί.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved