Γιατί δεν άφηναν στο σχολείο να χρησιμοποιεί τις γυναικείες τουαλέτες αυτό το 6χρόνο κορίτσι

Αν και μόλις 6 ετών η διαφυλική Κόι Μάθις από το Κολοράντο των ΗΠΑ έζησε την σκληρή πλευρά της ζωής, όταν οι δάσκαλοι στο σχολείο της απαγόρευσαν να χρησιμοποιεί τις τουαλέτες των κοριτσιών.

Γιατί δεν άφηναν στο σχολείο να χρησιμοποιεί τις γυναικείες τουαλέτες αυτό το 6χρόνο κορίτσι

Η μικρούλα ξεκίνησε σε ηλικία18 μηνών να φέρεται σαν κορίτσι. Παρόλο που οι γονείς της έβαζαν αγορίστικα ρούχα και της αγόραζαν αγορίστικα παιχνίδια εκείνη τα πετούσε και ζητούσε ροζ ρούχα και μακρύ μαλλί. «Είμαι κορίτσι!», φώναζε.

Σε ηλικία 4 ετών και μετά από αλλεπάλληλες επισκέψεις σε παιδοψυχολόγους οι γονείς αποφάσισαν να την αφήσουν να ζήσει σαν κοριτσάκι.

Οι δάσκαλοι της όμως είχαν πρόβλημα και έστειλαν στους γονείς της επιστολή να μην χρησιμοποιεί τις συγκεκριμένες τουαλέτες, γιατί δεν είναι κορίτσι.

Οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να σταματήσουν το παιδί τους από το σχολείο και να κάνει ιδιαίτερα σπίτι. Τελικά, κινήθηκαν νομικά και δικαιώθηκαν.

«Το σχολείο αγνόησε πλήρως την φυλετική ταυτότητα του παιδιού και δημιούργησε ένα περιβάλλον παρενόχλησης λόγω της ιδιαιτερότητας του», αναφέρεται στην απόφαση, ενώ προστίθεται «Οι γονείς της μικρής και η διεύθυνση του σχολείου θα πρέπει να βρουν μια μεταξύ τους συμβιβαστική λύση έτσι ώστε το παιδί να επιστρέψει στο δημοτικό και να είναι ικανοποιημένες αμφότερες οι πλευρές».

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved