4 τραγικά λάθη που κάνετε κάτω από τον ήλιο!

Και που βάζουν τρικλοποδιά στην υγεία της επιδερμίδας σας...

4 τραγικά λάθη που κάνετε κάτω από τον ήλιο!


Σίγουρα θα έχετε ήδη επιλέξει τα αντηλιακά σας για την παραλία (και ελπίζουμε πως φοράτε οπωσδήποτε κρέμα ημέρας με SPF και μέσα στην πόλη). Υπάρχουν όμως κάποια σημεία-παγίδες που μπορεί τελικά να σας αφήνουν εκτεθειμένες στην ηλιακή ακτινοβολία.

1. Δεν απλώνετε επαρκή ποσότητα αντηλιακού

Πράγμα που σημαίνει πως δεν προστατεύεστε οπως χρειάζεστε. Και το πιο πιθανό είναι πως αυτό συμβαίνει στο σώμα (το πρόσωπο έχει μικρότερη επιφάνεια και είμαστε πιο εξασκημένες να απλώνουμε σωστά τα προϊόντα φροντίδας του). Αφιερώστε, λοιπόν, χρόνο όταν φοράτε αντηλιακό σώματος προσέχοντας να καλύψετε την επιδερμίδα σας από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Απλώστε το 20 λεπτά πριν εκτεθείτε στον ήλιο, ώστε να έχει τον απαιτούμενο χρόνο να δημιουργήσει την απαραίτητη ασπίδα προστασίας στο δέρμα σας.

2. Επαναπαύεστε με τον υψηλό δείκτη προστασίας

Το υψηλό SPF δημιουργεί την ψευδαίσθηση της παρατεταμένης ασφάλειας, Όμως αυτό δεν ισχύει, φυσικά. Ανεξάρτητα από τον δείκτη που φοράτε, θα πρέπει να ανανεώνετε το αντηλιακό σας κάθε 2 ώρες- ή πιο συχνά αν έχετε κάνει βουτιά στη θάλασσα ενδιάμεσα- και να απλώνετε αρκετή ποσότητα, σε όλη την επιφάνεια της επιδερμίδας.

3. Λάθη στα... σημεία

Το κεφάλι και τα πόδια τις περισσότερες φορές ξεφεύγουν της προσοχής μας. Αφού ψεκάσετε το αντηλιακό των μαλλιών σας, χτενίστε τα να απλωθεί ομοιόμορφα και φορέστε οπωσδήποτε ένα μαντήλι ή καπέλο όσο βρίσκεστε εκτός σκιάς. Επίσης, μην ξεχνάτε να βάζετε αντηλιακό και στο κουντεπιέ και τα δάχτυλα - ειδικά τα δάχτυλα μένουν απροστάτευτα πολύ συχνά, καθώς η τριβή με την άμμο, απομακρύνει το αντηλιακό.

4. Ξεχνάτε τα χείλη σας

Η επιδερμίδα τους είναι ιδιαίτερα ντελικάτη και βρίσκεται συνεχώς εκτεθειμένη στον ήλιο. Αν απλώνετε λιπ γκλος πριν βουτήξετε στη θάλασσα, να έχετε υπόψιν πως υποβάλλετε τα χείλη σας σε μεγάλη δοκιμασία- σαν να απλώνετε στο σώμα ένα λάδι χωρίς καθόλου δείκτη προστασίας. Αν θέλετε οπωσδήποτε να φορέσετε λιπ γκλος, επιλέξτε ένα με SPF 20 (τουλάχιστον) ή επενδύστε σε ένα ειδικό αντηλιακό στικ (συνήθως είναι κατάλληλα και για την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια, οποτε θα είστε διπλά κερδισμένη. Και βέβαια, μην ξεχνάτε να το ανανεώνετε συχνά.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved