Τρίτη 6 Ιουνίου 2023
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 15° 20' 22" ΔΙΔΥΜΟΙ
ΣΕΛΗΝΗ - 14° 11' 03" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΕΡΜΗΣ - 22° 20' 57" ΤΑΥΡΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 00° 40' 23" ΛΕΩΝ
ΑΡΗΣ - 09° 36' 19" ΛΕΩΝ
ΔΙΑΣ - 04° 31' 04" ΤΑΥΡΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 07° 06' 10" ΙΧΘΥΕΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 20° 29' 21" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 27° 31' 25" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 00° 04' 56" ΥΔΡΟΧΟΟΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 03° 18' 09" ΤΑΥΡΟΣ R

Έρχεται το πιο ψυχρό καλοκαίρι των τελευταίων 20 ετών

Οι πολικές συνθήκες που επικρατούν αυτές τις ημέρες στη βόρεια Ευρώπη κάθε άλλο παρά φυσιολογικές μπορούν να θεωρηθούν για την εποχή. Στη χώρα μας από την άλλη πλευρά, οι συνθήκες που επικρατούν, μπορούν να θεωρηθούν άκρως φυσιολογικές.

Έρχεται το πιο ψυχρό καλοκαίρι των τελευταίων 20 ετών

Η Μεγάλη Βρετανία, βιώνει τον πιο κρύο Μάρτιο των τελευταίων 50 χρόνων, με θερμοκρασίες κάτω των 0oC ακόμα και το μεσημέρι, ενώ κατά διαστήματα σημειώνονται και χιονοπτώσεις. Ανάλογες πολικές συνθήκες, επικρατούν και στη Σκανδιναβία, στη βόρεια Γαλλία, τη βόρεια Γερμανία, το Βέλγιο και τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι διατάξεις των συστημάτων στο βόρειο ημισφαίριο είναι τέτοιες, που το κρύο όχι μόνο μπορεί και παραμένει αρκετά ενισχυμένο, αλλά εγκλωβίζεται όπως φαίνεται στη βόρεια Ευρώπη, λόγω των θερμότερων αερίων μαζών που επικρατούν στη νότια Ευρώπη.

Πιο ψυχρό ή πιο ζεστό το φετινό Καλοκαίρι;

Μία τέτοια εξέλιξη, λένε πως ίσως επηρεάσει το φετινό καλοκαίρι αρκετά. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το φετινό καλοκαίρι είτε θα κυλίσει αρκετά ψυχρό με πιο πολλές βροχές στην Ευρώπη, είτε θα κυλίσει με αρκετούς καύσωνες και πολύ λίγες βροχές. Επισημαίνουν δε, πως τα λεγόμενα περί θέρμανσης του πλανήτη, ίσως μέσα στην επόμενη δεκαετία να ανατραπούν πλήρως προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Καταρχήν δεν γίνεται να προβλεφθεί κάτι τέτοιο με την ως τώρα τεχνολογία που διαθέτουμε. Βασιζόμαστε και εμείς αλλά και όλοι οι μετεωρολόγοι και επιστήμονες, μόνο σε ενδείξεις. Θα καταλάβετε στη συνέχεια του άρθρου τι εννοούμε. Η μέχρι τώρα λοιπόν πορεία του Μάη, δηλαδή οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες που παρατηρήθηκαν στις αρχές του αλλά και που θα παρατηρηθούν και στις αρχές του τελευταίου του δεκαημέρου, θέλουν αρκετούς να πιστεύουν πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων ετών και πως θα θυμίζει πολύ το καλοκαίρι του 2007 όπου τον Αύγουστο η θερμοκρασία άγγιξε και ξεπέρασε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και τους 45oC.

Oι επιστήμονες φαίνεται να μην είναι τόσο σίγουροι για το ότι το καλοκαίρι φέτος θα είναι αρκετά ζεστό, λέγοντας πως δεν μπορούμε με ακρίβεια να έχουμε τη πρόγνωση τόσο του καιρού όσο και των θερμοκρασιών του φετινού καλοκαιριού, λόγω του ότι τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτουμε, δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο. Μόνο μέσω παρατηρήσεων και ενδείξεων της υπάρχουσας διάταξης των συστημάτων αλλά και καιρικών συνθηκών, μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα, τα οποία όμως μπορεί και να μη βγουν στη πράξη. Η φύση είναι απρόβλεπτη.

Η δική μας προσωπική εκτίμηση είναι, πως φέτος θα είναι το πιο ψυχρό καλοκαίρι των τελευταίων τουλάχιστον 10 ετών, με βάση πως ως και τώρα, οι κρύες μάζες που υπάρχουν στο βόρειο πόλο, είναι αρκετά ενισχυμένες για την εποχή που διανύουμε, αλλά και με βάση τις παρατηρήσεις των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν μέσα στο χειμώνα που πέρασε. Δεν μπορούμε να βασιστούμε στο γεγονός ότι φέτος επειδή δεν είχαμε βαρύ χειμώνα θα έχουμε ένα ζεστό καλοκαίρι. Αυτά δεν είναι ανάλογα σε καμία περίπτωση μεταξύ τους.
Εξάλλου, σε όλη την υπόλοιπη δυτική, κεντρική και βόρεια Ευρώπη, τώρα αρχίζει να μυρίζει άνοιξη, καθώς ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές δεν ξεπερνούσε τους 13 με 14 βαθμούς (ιδιαίτερα στη βόρεια και κεντρική Ευρώπη). Οι επιστήμονες συμπεραίνουν, πως με βάση τις τωρινές συνθήκες που επικρατούν σε όλο το βόρειο ημισφαίριο, το φετινό καλοκαίρι θα κυλίσει πιθανότατα φυσιολογικά με λίγους καύσωνες και αρκετά σκαμπανεβάσματα στις θερμοκρασίες, κάτι που τονίσαμε και εμείς.

Μην θεωρείτε λοιπόν βέβαιο πως επειδή έχει τώρα αλλά και στις αρχές του Μάη, ζέστη για την εποχή, θα έχουμε υψηλές θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια ολόκληρου του καλοκαιριού. Τονίζουμε πάλι, πως οι κρύες μάζες στο βόρειο πόλο είναι αρκετά ενισχυμένες για την εποχή και ανά πάσα στιγμή σε κάθε αλλαγή της διάταξης των συστημάτων, μπορούν να ρίξουν σε όλη την Ευρώπη τη θερμοκρασία. Απλά τώρα η διάταξη που επικρατεί στην Ευρώπη, ευνοεί τη μεταφορά θερμότερων αέριων μαζών από τη βόρεια Αφρική, καρφί προς τη χώρα μας και τα Βαλκάνια. Έτσι οι θερμότερες μάζες εγκλωβίζονται στη περιοχή μας, ενώ οι ψυχρότερες μάζες εγκλωβίζονται στην υπόλοιπη Ευρώπη.

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2023 Astrology.gr - All rights reserved