ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO: Είδαν τον ουρανό για πρώτη φορά!

Ένα μοναδικό στιγμιότυπο από την συγκινητική απελευθέρωση μιας ομάδας χιμπατζήδων οι οποίοι είδαν για πρώτη φορά το φως της ημέρας μετά από την πολύχρονη κράτησή τους σε εργαστήρια βιοϊατρικής.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO: Είδαν τον ουρανό για πρώτη φορά!

Την απόφαση για την απελευθέρωση των ζώων έλαβε την περασμένη εβδομάδα το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το οποίο η χρήση χιμπατζήδων στην έρευνα βιοϊατρικής δεν είναι πλέον τόσο απαραίτητη. Το συμβούλιο του ινστιτούτου έκανε τη σύσταση να ελευθερωθούν οι 450 χιμπατζήδες, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κρατικά εργαστήρια.

Τα ζώα θα περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους σε ειδικά καταφύγια, όπως το πάρκο Chimp Haven στη Λουιζιάνα. Όπως φαίνεται στο βίντεο, τα ζώα βγαίνουν στην αρχή διστακτικά στην αυλή και κοιτάνε με απορία τον ουρανό. Στη συνέχεια, αρχίζουν να γνωρίζονται μεταξύ τους (σ.σ.: μέχρι τώρα τα κρατούσαν στην απομόνωση χωρίς καμία επαφή), να αγκαλιάζονται και να χαίρονται.

Η επανένταξή τους στο φυσικό τους περιβάλλον, βέβαια, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Ορισμένοι μάλιστα ίσως χρειαστεί να λάβουν αντικαταθλιπτικά. Τα λόγια περισσεύουν για την ανηθικότητα του ανθρώπου απέναντι στα ζώα...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved