Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 28° 54' 34" ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 04° 07' 32" ΤΑΥΡΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 12° 00' 16" ΤΟΞΟΤΗΣ R
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 25° 42' 13" ΖΥΓΟΣ
ΑΡΗΣ - 03° 19' 20" ΙΧΘΥΕΣ
ΔΙΑΣ - 02° 49' 40" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 06° 48' 14" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 29° 27' 51" ΚΡΙΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 13° 41' 53" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 19° 23' 27" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 28° 39' 07" ΚΑΡΚΙΝΟΣ R

Γιατί τα κράκερς έχουν τρύπες;

Όλα τα κράκερς που κυκλοφορούν στο εμπόριο, ακόμη και τα χειροποίητα, έχουν τρύπες.

Γιατί τα κράκερς έχουν τρύπες;

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Για την ακρίβεια, οι τρύπες συμβάλλουν στο σωστό ψήσιμο των κράκερς και χωρίς αυτές τα εν λόγω τραγανά μπισκότα δεν θα είχαν ούτε τη γεύση αλλά ούτε και την εμφάνιση που έχουν.

Τα πράγματα έχουν ως εξής: Αυτές οι μικρές τρύπες επιτρέπουν στον ατμό να διαφύγει από τη ζύμη κατά τη διάρκεια του ψησίματος, με αποτέλεσμα τα κράκερ να παραμένουν λεπτά και τραγανά και να μην φουσκώνουν όπως τα μπισκότα. Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη: Η ζύμη πλάθεται σε λεπτό πάχος και στη συνέχεια με ένα ειδικό εργαλείο σχηματίζονται στην επιφάνειά της διάσπαρτες τρύπες, σε αριθμό και θέσεις συγκεκριμένες, ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμεί ο κατασκευαστής να δώσει στα κράκερ.

Αν οι τρύπες είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη, τότε το κράκερ θα γίνει πολύ ξηρό και σκληρό, ενώ αν είναι πολύ μακριά μεταξύ τους θα προκύψουν προϊόντα με φουσκάλες (όπως τα γνωστά cream κράκερ). Οι τρύπες, λοιπόν, είναι αυτές που διαφοροποιούν τα κράκερ από τα μπισκότα. Γιατί τα μπισκότα πρέπει να φουσκώσουν, ενώ τα κράκερ πρέπει να ψηθούν και να παραμείνουν λεπτά και τραγανά.

Σχολιάστε
ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies