Μεγαλοεπιχειρηματίες στα χέρια του ΣΔΟΕ

Είναι υπεράνω πάσης υποψίας, διάσημοι επιχειρηματίες, με οικονομική επιφάνεια δισ. ευρώ και όμως έπεσαν στην τσιμπίδα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) για απάτη πολλών εκατομμυρίων ευρώ, λόγω μη απόδοσης ΦΠΑ!

Μεγαλοεπιχειρηματίες στα χέρια του ΣΔΟΕ

Ο προσεχτικός έλεγχος που έκανε ειδικό κλιμάκιο του ΣΔΟΕ σε ταχύπλοα σκάφη που είναι αγκυροβολημένα σε μαρίνες της Αττικής, έβγαλε… λαυράκι. Εντοπίστηκαν πολλές περιπτώσεις πάμπλουτων επιχειρηματιών, που θα περίμενε κανείς , με τέτοια οικονομική επιφάνεια να έχουν ρυθμίσει άμεσα τα φορολογικά τους, οι οποίοι όλως τυχαίως, ενώ είχαν αγοράσει τη θαλαμηγό τους, εντός του 2010 είχαν λησμονήσει να καταβάλουν τον ΦΠΑ που αναλογεί, στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες.

Βέβαια, μόλις εντοπίστηκαν από τα κλιμάκια του υπουργείου Οικονομικών, έσπευσαν να πληρώσουν το ακριβές αντίτιμο, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Εάν όμως δεν εντοπίζονταν, μάλλον δεν θα έδειχναν τέτοια συνέπεια…

Σύμφωνα, λοιπόν, με επίσημα στοιχεία που βρίσκονται στα αρχεία του ΣΔΟΕ, διάσημος επιχειρηματίας, με επιχειρήσεις τόσο στη θάλασσα, όσο και στη στεριά και με ιδιαίτερες σχέσεις με το Φανάρι, υποχρεώθηκε να καταβάλλει ΦΠΑ 2.736.018 ευρώ για το καινούργιο σκάφος του.

Επίσης, πολύ στενός συγγενής του προηγούμενου επιχειρηματία για τον ίδιο λόγο, πλήρωσε 1.937.603 ευρώ για τη θαλαμηγό του.

Επιχειρηματίας που έγινε διάσημος στο πανελλήνιο πρόσφατα, λόγω ανάμιξής του με τη διοίκηση μεγάλης ομάδας της χώρας, υποχρεώθηκε να πληρώσει 1.352.655 ευρώ για το σκάφος του.

Γαμπρός επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο χώρο των αυτοκινήτων κατέβαλε το ποσό των 2.136.306 ευρώ και αυτό για τη θαλαμηγό του.

To ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι στα χέρια του ΣΔΟΕ έπεσε και διάσημος μεγιστάνας της...

Διάβασε όλο το άρθρο στο newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved