Ο Καντάφι, ο Μούσα Κούσα, η CIA και η MI6

Ο Μούσα Κούσα γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα δεδομένα και τις προδιαγραφές του «πλέγματος ασφαλείας» στη Λιβύη, τα στρατιωτικά μυστικά και τα άδυτα των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών.
Ο Καντάφι, ο Μούσα Κούσα, η CIA και η MI6

Η είδηση, την Τετάρτη το βράδυ, ότι ο επί χρόνια επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης, στενός συνεργάτης του Μουαμάρ Καντάφι και πρώην (πλέον) υπουργός Εξωτερικών της βορειοαφρικανικής χώρας αυτομόλησε στη Βρετανία, έδωσε την εντύπωση ότι η αρχή του τέλους για το λιβυκό καθεστώς μόλις είχε έγινε.

Ο Μούσα Κούσα γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα δεδομένα και τις προδιαγραφές του «πλέγματος ασφαλείας» στη Λιβύη, τα στρατιωτικά μυστικά και τα άδυτα των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών. Οπότε έχοντας στην «αγκαλιά» του το Λονδίνο έναν άνθρωπο, ο οποίος γνωρίζει τα μυστικά της Λιβύης όσο λίγοι, μπορεί να υποθέσει ο καθένας ότι η αξία μίας ενδεχόμενης συνδρομής του στο έργο των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στη Λιβύη είναι εξαιρετικά μεγάλη.
Ο πρώην ισχυρός άνδρας των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών είναι και εκείνος, ο οποίος είχε αναλάβει τον ρόλο του επαναπροσδιορισμού των σχέσεων του Μουαμάρ Καντάφι με τη Δύση, μέσω επαφών με τη CIA και με τις μυστικές υπηρεσίες της Μεγάλης Βρετανίας. Σχεδόν ταυτόχρονα με την είδηση της αυτομόλησης του Μούσα Κούσα στη Βρετανία, αποκαλύφθηκε ότι δίκτυα τόσο της αμερικανικής CIA, όσο και της βρετανικής MI6 έχουν αναπτύξει και διευρύνει την δραστηριότητά τους στη Λιβύη και συνεργάζονται με τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved