Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 17° 42' 53" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 16° 29' 53" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΕΡΜΗΣ - 27° 58' 49" ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 04° 27' 49" ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΑΡΗΣ - 15° 13' 07" ΙΧΘΥΕΣ
ΔΙΑΣ - 06° 58' 02" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 08° 48' 04" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 28° 55' 47" ΚΡΙΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 13° 45' 24" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 19° 53' 21" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 27° 11' 18" ΚΑΡΚΙΝΟΣ R

Καλές και κακές θερμίδες: Μάθετε να τις διαχωρίζετε!

Ποιες είναι οι καλές θερμίδες που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας;

Καλές και κακές θερμίδες: Μάθετε να τις διαχωρίζετε!

 

Οι θερμίδες δεν είναι πάντα κακές. Ούτε και παχυντικές. Ένα νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε στην Αμερική και έχει τον τίτλο Good Calories, Bad Calories: Fats, Carbs, and the Controversial Science of Diet and Health ("Καλές θερμίδες, κακές θερμίδες: λιπαρά, υδατάνθρακες και η αντιφατική επιστήμη της διατροφής και της υγείας") εξηγεί ότι οι θερμίδες δεν είναι όλες κακές.
Αυτό που διαχωρίζει τις καλές από τις κακές είναι η προέλευσή τους. Εκείνες που προέρχονται από επεξεργασμένους υδατάνθρακες (στις τυποποιημένες τροφές), άμυλο και ζάχαρη προκαλούν προβλήματα και στην υγεία και στο αδυνάτισμα. Έτσι, σύμφωνα με το συγγραφέα Gary Taubes, το πιο σημαντικό δεν είναι η ποσότητα των θερμίδων αλλά το είδος. Οι θερμίδες πρέπει να προέρχονται από μία ισορροπημένη διατροφή προκειμένου να καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά. Αν παίρνουμε τις λίγες θερμίδες της δίαιτας από, λ.χ., μία σοκολάτα, τότε ο οργανισμός μπαίνει σε κατάσταση λιμοκτονίας και δεν καίει το λίπος.

 

Διαβάστε περισσότερα στο queen.gr

Σχολιάστε
ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies