Ωμό μέλι: Η συμβολή του στη μείωση του σακχάρου & της χοληστερίνης
Να αντικαταστήσουμε τη ζάχαρη με μέλι, προτρέπουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο.
![Ωμό μέλι: Η συμβολή του στη μείωση του σακχάρου & της χοληστερίνης](https://cdn.astmd.gr/img/1190/714/90/2022/11/29/085a31b6-omo-meli.jpg?t=UQbhkiupPdAX-hpNqluqcA)
Όσοι ακολουθούν υγιεινή διατροφή, η οποία προβλέπει οι θερμίδες που προέρχονται από τη ζάχαρη να μην ξεπερνούν το 10% των ημερήσιων θερμίδων, μπορούν να αποκομίσουν σημαντικά καρδιομεταβολικά οφέλη από το μέλι.
Τα νέα ευρήματα για την επίδραση του μελιού, προέρχονται από μετα-ανάλυση ανασκόπηση 18 ελεγχόμενων δοκιμών σίτισης στις οποίες συμμετείχαν 1.105 γενικά υγιείς άνθρωποι.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr