Αλεύρι μπανάνας: Γιατί πρέπει να το εντάξετε στη διατροφή σας

Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η αντικατάσταση μιας μικρής ποσότητας αλεύρου σίτου στα μπισκότα με αλεύρι από φλούδα μπανάνας, ενίσχυσε τη θρεπτική αξία των μπισκότων χωρίς να επηρεάζει αρνητικά τη γεύση και την υφή τους.

Αλεύρι μπανάνας: Γιατί πρέπει να το εντάξετε στη διατροφή σας

Η ενσωμάτωση της φλούδας μπανάνας στη διατροφή, μπορεί να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου, παρέχοντας παράλληλα σημαντικά οφέλη στην υγεία.

«Η κατανάλωση φλούδας μπανάνας μπορεί να ωφελήσει όχι μόνο τους καλλιεργητές (παρέχοντας λύση διαχείρισης απορριμμάτων) και τη γεωργική βιομηχανία (παράγοντας έσοδα από τη μετατροπή των αποβλήτων σε χρήσιμα αγαθά), αλλά έχει σημαντική θρεπτική αξία για την υγεία», σύμφωνα με τη Δρα Wolyna Pindi, λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Sabah στη Μαλαισία.

Οι μπανάνες είναι η τέταρτη σε κατανάλωση καλλιέργεια μετά το ρύζι, το σιτάρι και το καλαμπόκι. Οι φλούδες μπανάνας αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 35% του βάρους τους και γενικά καταλήγουν στον κάδο απορριμμάτων ή στην κομποστοποίηση.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved