Έκζεμα: Βοηθά η αποχή από συγκεκριμένες τροφές στη διαχείριση των συμπτωμάτων; (έρευνα)
Η ατοπική δερματίτιδα, γνωστή και ως έκζεμα, επηρεάζει περίπου το 3% των ενηλίκων και το 20% των παιδιών παγκοσμίως.
Διαφορετικά αλλεργιογόνα και ερεθιστικοί παράγοντες στο περιβάλλον μπορούν να προκαλέσουν αντίδραση του ανοσοποιητικού και εξάρσεις εκζέματος. Τέτοιοι παράγοντες είναι οι περιβαλλοντικοί ρύποι, η γύρη, τα αρώματα, ακόμη και το στρες.
Έρευνες έχουν δείξει ότι κάποιες τροφές μπορούν επίσης να προκαλέσουν συμπτώματα εκζέματος, ιδιαίτερα σε άτομα με μια συγκεκριμένη γονιδιακή παραλλαγή. Τέτοιες τροφές είναι το σιτάρι, οι ξηροί καρποί, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο McMaster στον Καναδά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα με ήπιο έως μέτριο έκζεμα μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα αποφεύγοντας την κατανάλωση κάποιων τροφών, συμπεριλαμβανομένων των γαλακτοκομικών προϊόντων.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr