PFAS: Τι είναι οι επικίνδυνες ουσίες στις τροφές και για ποιες παθήσεις ενοχοποιούνται
Οι υπερφθοριωμένες αλκυλιωμένες ουσίες (PFAS) είναι μια οικογένεια 9.000 και πλέον χημικών ουσιών με πολλές βιομηχανικές και καλλυντικές χρήσεις.
Οι ουσίες αποτέλεσαν επανάσταση στον τομέα της τεχνολογίας, καθώς καθιστούν τα υφάσματα ανθεκτικά στο νερό και τους λεκέδες, λειτουργούν ως επιβραδυντικά φλόγας και ενισχύουν τη χημική σταθερότητα για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής πολλών προϊόντων.
Οι ουσίες χρησιμοποιούνται πλέον στη βιομηχανία καλλυντικών και τροφίμων.
Τα PFAS βρίσκονται σε:
- μολυσμένο πόσιμο νερό
- αντικολλητικά σκεύη
- υλικά συσκευασίας τροφίμων
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr