Κυριάκος Μητσοτάκης: Αναδρομική επιστροφή ως 600 ευρώ για το ρεύμα - Τέλος η ρήτρα αναπροσαρμογής

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους Έλληνες πολίτες και ανακοίνωσε τα μέτρα στήριξης για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση και οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου και καυσίμων.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αναδρομική επιστροφή ως 600 ευρώ για το ρεύμα - Τέλος η ρήτρα αναπροσαρμογής

Το απόγευμα της Πέμπτης (5/5), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με διάγγελμά του ανακοίνωσε τα νέα μέτρα στήριξης για να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας στην ενέργεια.

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ο πόλεμος που συνεχίζεται εκεί χτυπά ολόκληρο τον κόσμο, την Ευρώπη αλλά και τη χώρα μας. Και διεξάγεται όχι μόνο με πυραύλους και βόμβες, αλλά και με όπλο την ενέργεια και την τιμή του φυσικού αερίου, που έχει σκαρφαλώσει σε πρωτοφανή ύψη. Αυτή είναι που προκαλεί διαδοχικές ανατιμήσεις και ιδίως στο ηλεκτρικό ρεύμα. Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζεται στη ρίζα του μόνο με ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η Ευρώπη εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων με εξαίρεση το Ταμείο Ανάκαμψης. «Γι’ αυτό και η Ελλάδα συνεχίζει να την διεκδικεί αλλά στο μεταξύ δεν αδρανεί. Δεν θα την περιμένει. Γιατί πρώτος εγώ αισθάνομαι ότι οι δυσκολίες των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών μας δεν μπορούν να περιμένουν άλλο», τόνισε.

«Με απόφασή μου, λοιπόν, δρομολογείται ένα νέο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης, με σταθερό προσανατολισμό τους πιο αδύναμους. Αυτήν τη φορά, όμως, και με μέτρα σημαντικής ανακούφισης για τη μεσαία τάξη», ανακοίνωσε στη συνέχεια.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως είναι «αποφασισμένος να διορθώσουμε τις αδικίες του χθες, να οργανώσουμε καλύτερα την άμυνα του σήμερα, αλλά και να αποτρέψουμε κινδύνους του αύριο». Στη συνέχεια, εξήγησε τα τέσσερα πεδία στα οποία θα παρέμβει το νέο Πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved