Έκτακτο επίδομα Πάσχα: Πότε και σε ποιους θα δοθούν τα 200 ευρώ

Διευκρινίσεις για το έκτακτο επίδομα Πάσχα από το υπουργείο Εργασίας

Έκτακτο επίδομα Πάσχα: Πότε και σε ποιους θα δοθούν τα 200 ευρώ

Διευκρινίσεις επί της τροπολογίας που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης για το έκτακτο επίδομα Πάσχα και τα 200 ευρώ που θα πάρουν πριν τις 21 Απριλίου εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι δίνει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του.

Όπως υπενθυμίζει το υπουργείο Εργασίας το έκτακτο επίδομα Πάσχα που θα δοθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους, τους δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος, τους ανασφάλιστους υπερήλικες, τους δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και τους δικαιούχους Επιδόματος Παιδιού είναι συνολικού ύψους 324 εκατ. ευρώ και αφορά σε 1,7 εκατ. δικαιούχους.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ που θα δοθεί σε 677.000 περίπου χαμηλοσυνταξιούχους έως τις 21 Απριλίου 2022 (με το κόστος του μέτρου να υπολογίζεται στα 135 εκατ. ευρώ) προβλέπεται ότι:

1. Δυνητικοί δικαιούχοι του βοηθήματος είναι όσοι κατά το Μάρτιο 2022 έλαβαν:
α) Οριστική ή προσωρινή σύνταξη ή προκαταβολή κύριας σύνταξης λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου
β) Προσυνταξιοδοτική παροχή
γ) Αναπηρικά επιδόματα (όσα καταβάλλονται από τον e-ΕΦΚΑ)
δ) Καταλαμβάνονται επίσης και οι συνταξιούχοι εκείνοι που λαμβάνουν σύνταξη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν.4387/2016 (ανάπηροι πολέμου, καλλιτέχνες, κλπ.)

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved