Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς θωρακίζεται η Ευρώπη απέναντι στην ενεργειακή κρίση

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπίσουν το «τσουνάμι» στις τιμές της ενέργειας λαμβάνουν οι ευρωπαϊκές χώρες. Την ίδια ώρα με φόντο την απεξάρτησή τους απο το ρωσικό πετρέλαιο, οι ηγέτες της Δύσης κάνουν παζάρι με τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες του Κόλπου.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς θωρακίζεται η Ευρώπη απέναντι στην ενεργειακή κρίση

Οι τιμές της ενέργειας έχουν εκτοξευθεί σε επίπεδα ρεκόρ σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ενίσχυσε τις εντάσεις στην αγορά, την ώρα που οι οικονομίες είχαν αρχίσει να ανακάμπτουν από την πανδημία του κορονοϊού. Οι ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν μέτρα για να θωρακίσουν τους καταναλωτές από τις οικονομικές συνέπειες.

Οι χώρες της ΕΕ, αναζητούν βραχυπρόθεσμες εναλλακτικές λύσεις με στόχο τη σταδιακή απεξάρτηση από τις εισαγωγές ρωσικής ενέργειας. Στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορες προτάσεις, ανάμεσά τους ακόμα η παράταση λειτουργίας των πυρηνικών σταθμών ή των εργοστασίων άνθρακα.

Η Γερμανία επιδοτεί τα καύσιμα

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας πρότεινε μια «έκπτωση κρίσης» τη Δευτέρα (14/3) για να μετριάσει τον αντίκτυπο των πρόσφατων αυξήσεων των τιμών των καυσίμων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Η επιδότηση καυσίμου που πρότεινε ο Κρίστιαν Λίντνερ θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση στις τιμές του φυσικού αερίου κατά περισσότερο από 0,2 ευρώ ανά λίτρο (περίπου 0,08 δολάρια το γαλόνι), ανέφεραν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.



«Το κράτος δεν πρέπει να αφήνει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μόνες τους με τις αυξανόμενες τιμές», είπε ο Λίντνερ. Το μέτρο πρόσθεσε δεν έχει ακόμη λάβει το «πράσινο φως» από τον τρικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά το Υπουργικό Συμβούλιο θα μπορούσε να το εγκρίνει ως μέρος ενός ευρύτερου πακέτου σήμερα Τετάρτη (16/3)...

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved