Συνταγή για κεφτεδάκια από πλιγούρι με κόκκινη σάλτσα από τον Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή για κεφτεδάκια από πλιγούρι με κόκκινη σάλτσα από τον Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά





































Για το πλιγούρι



2 κ.σ. ελαιόλαδο



180 γρ. πλιγούρι



240 γρ. νερό



αλάτι



πιπέρι







Για τα κεφτεδάκια



1 κρεμμύδι



1 σκ. σκόρδο



4 κ.σ. ελαιόλαδο



50 γρ. ψωμί για τοστ, κομμένο σε μικρά κομμάτια



50 γρ. νερό



2 κ.σ. φύλλα δυόσμου



1 κ.σ. μαϊντανό, μόνο τα φύλλα



1 κ.σ. ρίγανη, ξερή



2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.



2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ



1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα



50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα







Για τη σάλτσα



4 κ.σ. ελαιόλαδο



1 κρεμμύδι



1 στικ κανέλα



3 φύλλα δάφνης



1 κ.γ. ρίγανη, ξερή



1 σκ. σκόρδο



1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική



1 κ.σ. πελτέ ντομάτας



3 ντομάτες, τριμμένες



300 γρ. νερό



αλάτι



πιπέρι



1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο







Για το σερβίρισμα



ρύζι μπασμάτι



φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα



πιπέρι













































Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com





©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved