Ακρίβεια - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Κύμα ανατιμήσεων σε λαϊκές, λιανεμπόριο, εστιατόρια

Ένα νέο κύκλο αβεβαιότητας για την οικονομία και τις ελληνικές επιχειρήσεις ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει την ώρα που αυξάνονται οι πληθωριστικές πιέσεις – Όσο το κόστος της ενέργειας «καλπάζει», τα πράγματα στο λιανεμπόριο, την εστίαση και τις λαϊκές αγορές πάνε από το κακό στο χειρότερο – Τι λένε στο Newsbomb.gr εκπρόσωποι των κλάδων

Ακρίβεια - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Κύμα ανατιμήσεων σε λαϊκές, λιανεμπόριο, εστιατόρια

Στη δίνη ενός νέου γύρου αυξήσεων στα κόστη της ενέργειας και των τιμών πρώτων υλών, - με τις ανατιμήσεις στα βασικά προϊόντα διατροφής να αποτελούν μονόδρομο - τόσο το οργανωμένο λιανεμπόριο όσο και άλλοι σημαντικοί κλάδοι της διατροφής.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Newsbomb.gr. εκπρόσωποι των κλάδων τα ελληνικά νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα νέο πιο επιθετικό κύμα ακρίβειας, η διάρκεια και η ένταση του οποίου θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Φαινόμενα αισχροκέρδειας

Για την κατάσταση στην εστίαση, μίλησε στο Newsbomb.gr, ο κ. Μιχάλης Χιωτάκης, μέλος της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης: «Δεν ξέρω κατά πόσο αν μειωθεί η τιμή της βενζίνης θα μειωθούν και οι τιμές στα προϊόντα όπως τα δικά μας που αφορούν το φαγητό. Θεωρώ ότι κάποιοι μεγαλέμποροι εκμεταλλεύονται αυτές τις δύσκολες καταστάσεις όπως έχουν διαμορφωθεί για να κερδίσουν περισσότερα. Αυτή την στιγμή για παράδειγμα ξαφνικά παρατηρείται μία έλλειψη στο ηλιέλαιο. Δεν είναι δυνατόν να συνέβη ξαφνικά. Κάποιο το κρύβουν για το πουλήσουν ακριβότερα».

Οι τιμές στο σουβλάκι

Και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να γνωρίζεται ότι ο κλάδος μας θα προσπαθήσει να απορροφήσει τις αυξήσεις αυτές για να παραμείνει ανταγωνιστικός. Στην Θεσσαλονίκη το σάντουιτς έχει πάει από 3,20 στα 3,90 ευρώ. Είναι μια λογική αύξηση για όλα αυτά που συμβαίνουν ενώ και το σουβλάκι έχει πάει στα 3,90 ευρώ. Θα προσπαθήσουμε αν μείνει εκεί. Επίσης να πούμε ότι η ποσότητα που φτιάχνουμε εμείς στα προϊόντα αυτά σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας είναι πολύ μεγαλύτερες. Παίζει και αυτό ένα ρόλο».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved