Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ
10 Μαρ 2022
Συνταγή για ανοιχτή πρασόπιτα με φέτα και τραχανά από τον Άκη Πετρετζίκη
Κατηγορίες Συνταγών / Θαλασσινά & Ψάρια

Συστατικά
Για το φύλλο
300 γρ. αλεύρι σκληρό
100 γρ. καλαμποκάλευρο
10 γρ. αλάτι
40 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. νερό
Για τη γέμιση
750 γρ. πράσα, καθαρισμένα
1 κρεμμύδι
50 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το άλειμμα του ταψιού
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
100 γρ. τραχανά γλυκό
100 γρ. τυρί κρέμα
2 αβγά, μέτρια
300 γρ. φέτα
αλάτι
πιπέρι
Για τη σύνθεση
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα των φύλλων
120 γρ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα των φύλλων