Ουκρανία: Έρχεται «κόλαση επί γης» για τις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων- Φόβοι επισιτιστικής κρίσης

Φόβους για παγκόσμια επισιτιστική κρίση αλλά και γενικευμένες αναταραχές στις φτωχές περιοχές του κόσμου, προκαλεί ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία.

Ουκρανία: Έρχεται «κόλαση επί γης» για τις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων- Φόβοι επισιτιστικής κρίσης

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει ήδη φέρει τα πάνω κάτω στην ευρωπαϊκή ασφάλεια και την παγκόσμια αγορά ενέργειας. Οι ειδικοί προειδοποιούν οτι η αγορά τροφίμων θα είναι το επόμενο «θύμα», καθώς ο πόλεμος εκτινάσσει τις τιμές βασικών τροφίμων, πυροδοτώντας πιθανές αναταραχές σε πολλές γωνιές του κόσμου.



Η Ρωσία και η Ουκρανία παρέχουν το 1/4 των παγκόσμιων εξαγωγών σιταριού, ενώ η Ουκρανία ο «σιτοβολώνας της Ευρώπης» όπως λέγεται, είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο, ενώ πουλάει επίσης μεγάλες ποσότητες καλαμποκιού παγκοσμίως. Τις τελευταίες δεκαετίες η ουκρανική γεωργία παρείχε σημαντικό απόθεμα για την επισιτιστική ασφάλεια δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Οι αγρότες της χώρας δεν θα ξεκινήσουν φέτος τη διαδικασία της εαρινής σποράς. Οι πιο παραγωγικές περιοχές πλήττονται από αεροπορικές επιθέσεις και βομβαρδισμούς. Η εργασία στα χωράφια σε περιοχές όπως το Τσερνίχιβ, η Πολτάβα, το Χάρκοβο, το Σούμι και το Ζιτομίρ απο τις 24 Φεβρουαρίου ειναι πρακτικά αδύνατη.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved