Πλεύρης - Γκάγκα εγκαινίασαν το νέο σύστημα παροχής οξυγόνου του Γενικού Νοσοκομείου της Κω

Το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κω «Ιπποκράτειον» γίνεται πλέον αυτοδύναμο στην παροχή ιατρικού οξυγόνου, μετά την εγκατάσταση νέας ισχυρής γεννήτριας παραγωγής οξυγόνου, δωρεά του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ.

Πλεύρης - Γκάγκα εγκαινίασαν το νέο σύστημα παροχής οξυγόνου του Γενικού Νοσοκομείου της Κω

Το νέο σύστημα παροχής οξυγόνου του νοσοκομείου εγκαινίασαν το πρωί της Πέμπτης (03/03/2022), ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Η νέα γεννήτρια αυξάνει σημαντικά τις δυνατότητες του νοσοκομείου, καλύπτοντας συνολικά τις ανάγκες των νοσηλευόμενων και κυρίως την αυξημένη ζήτηση οξυγόνου στην πτέρυγα covid-19.

Το νοσοκομείο της Κω διέθετε ήδη μία γεννήτρια παραγωγής οξυγόνου, η οποία όμως δεν επαρκούσε για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση, ειδικά κατά την έξαρση των κρουσμάτων της covid-19. Συχνά το νοσοκομείο αντιμετώπιζε πρόβλημα, καθώς η μεταφορά φιαλών οξυγόνου με πλωτά μέσα κατά τους χειμερινούς μήνες είναι δύσκολη. Μετά από σχετικό αίτημα του διοικητή του νοσοκομείου, Σταμάτη Βασιλειάδη, και σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ προχώρησε στην προσφορά μιας ισχυρής γεννήτριας παραγωγής οξυγόνου με δυνατότητα και αναγόμωσης φιαλών. Η δυνατότητα αυτή, θα επιτρέψει στο νοσοκομείο της Κω να προμηθεύει μικρά νησιά των Δωδεκανήσων, με φιάλες οξυγόνου.

Στο πρόβλημα με την προμήθεια οξυγόνου, όχι μόνο σε μονάδες υγείας των νησιών αλλά και στην ηπειρωτική χώρα, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τον χαιρετισμό του. Ειδικά για το νοσοκομείο της Κω, τόνισε ότι η παροχή οξυγόνου αποτελούσε πρόβλημα το οποίο είχε συχνά απασχολήσει τόσο την τοπική κοινωνία, όσο την Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο. Ο κ. Πλεύρης ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΒΙΑΝΕΞ για την ευγενική προσφορά και σημείωσε ότι συνολικά η οικογένεια Γιαννακόπουλου και η εταιρεία έχει βοηθήσει την Πολιτεία διαχρονικά. Για το νοσοκομείο ειδικότερα, δήλωσε πως υπάρχει σχεδιασμός να ενισχυθεί σημαντικά και με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Τέλος, αναφέρθηκε στο νέο πλαίσιο κινήτρων για τους γιατρούς που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας, με στόχο να καλυφθούν θέσεις και σε νοσοκομεία και μονάδες υγείας απομακρυσμένων νησιών.

«Από σήμερα και στο εξής, το Γενικό Νοσοκομείο της Κω δεν θα αντιμετωπίσει ξανά προβλήματα επάρκειας οξυγόνου και είμαστε χαρούμενοι που η ΒΙΑΝΕΞ συνέβαλε καθοριστικά στο να λυθεί ένα ζήτημα, που μπορεί να στοιχίσει ακόμα και ανθρώπινες ζωές, εν μέσω πανδημίας» ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του. «Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε καταφέρει η ΒΙΑΝΕΞ, η μεγαλύτερη ελληνική φαρμακοβιομηχανία που σήμερα έχει φτάσει να αριθμεί 1.316 εργαζόμενους, να είναι συνώνυμο της εμπιστοσύνης και της φροντίδας για τον άνθρωπο. Αυτό το οφείλουμε βέβαια στον πατέρα μου και ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ, τον Παύλο Γιαννακόπουλο, κι εμείς φροντίζουμε να συνεχίζουμε το πνεύμα προσφοράς του προς την κοινωνία. Και ειδικά για τα νησιά του Αιγαίου, είμαστε ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένοι» πρόσθεσε. Ο κ. Γιαννακόπουλος στάθηκε στη δωρεά της ΒΙΑΝΕΞ στο Καστελλόριζο, με την οποία έγινε πλήρως λειτουργικό το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης και λειτούργησε ξανά μετά από σχεδόν 15 χρόνια φαρμακείο στο νησί. Επίσης, μέσω της συνεργασίας μας με το σωματείο Be-Live, για τη στήριξη ζευγαριών στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν παιδί, η ΒΙΑΝΕΞ «υιοθέτησε» το νησί της Σάμου, ενώ η συνεργασία συνεχίζεται για τον επόμενο χρόνο, με το νησί της Πάτμου.



«Οφείλουμε να βοηθάμε, ώστε οι συμπολίτες μας εδώ να απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Ταυτόχρονα, να δίνουμε τη δυνατότητα στους γιατρούς μας, να επιτελούν το λειτούργημά τους με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους, χωρίς να εξαρτώνται από το αν έχει απαγορευτικό απόπλου για την προμήθεια βασικών υλικών όπως το οξυγόνο, είτε να λείπει από το νοσοκομείο απαραίτητος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, λόγω περιορισμένων πόρων για τη δημόσια υγεία. Τα κενά αυτά έρχεται να συμπληρώσει η ΒΙΑΝΕΞ, στο βαθμό που μπορεί, και γενικότερα η ιδιωτική πρωτοβουλία, που ειδικά το διάστημα της πανδημίας στήριξε σημαντικά το δημόσιο σύστημα υγείας. Εμείς, ως ΒΙΑΝΕΞ, είμαστε εδώ, στο πλευρό της Πολιτείας, να βοηθάμε όπου μπορούμε, γιατί ο στόχος μας είναι κοινός: να έχουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που τους αξίζει, όλοι οι Έλληνες πολίτες» κατέληξε ο κ. Γιαννακόπουλος.

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Γιαννακόπουλο, τονίζοντας την παράδοση των μεγάλων ευεργετών της χώρας, στον τομέα της Υγείας. Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν, επίσης, οι βουλευτές Δωδεκανήσου της ΝΔ, Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης, Ιωάννης Παππάς και Μίκα Ιατρίδη, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός, ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, καθώς και εκπρόσωποι της στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας του νησιού.

Πηγή: Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved