Απογραφή 2021: Λήγει σήμερα η παράταση που έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ - Τι πρέπει να κάνετε

ΕΛΣΤΑΤ: Tελευταία ευκαιρία για όσους δεν απογράφηκαν

Απογραφή 2021: Λήγει σήμερα η παράταση που έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ - Τι πρέπει να κάνετε

Η τελική ημερομηνία για να καταχωρήσουν οι πολίτες τα στοιχεία τους για την «Απογραφή Πληθυσμού- Κατοικιών 2021» είναι σήμερα Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, όπως έχει ανακοίνωσει η ΕΛΣΤΑΤ.

Σε αυτή τη φάση, θα έχουν τη δυνατότητα να απογραφούν είτε ηλεκτρονικά είτε διά ζώσης όσοι δεν μπόρεσαν, για οποιονδήποτε λόγο, να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά ή από τον απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η πλειονότητα των πολιτών και κατοίκων της χώρας έχουν ήδη απογραφεί, επιλέγοντας κατά βάση να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου και επεξεργασίας των συλλεχθέντων στοιχείων.

Ο τρόπος διενέργειας της απογραφής έχει ως εξής:

Ο πολίτης εισέρχεται στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ www.statistics.gr και καταχωρεί στην ειδική εφαρμογή τον ταχυδρομικό κώδικα και τη διεύθυνση της κατοικίας του. Στη συνέχεια είναι διαθέσιμες για την απογραφή του οι εξής επιλογές:

1.Ηλεκτρονική Αυτοαπογραφή. Ο ενδιαφερόμενος πολίτης λαμβάνει από την εφαρμογή νέο «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» που αντιστοιχεί στην κατοικία του. Με τον τελευταίο και τον κωδικό του στο Taxisnet μπορεί, μέσω της ψηφιακής πύλης του δημοσίου τομέα www.gov.gr, να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού του. Με την οριστική υποβολή του ερωτηματολογίου, ο πολίτης λαμβάνει Βεβαιωτικά Απογραφής.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved