Συνταγή για falafel bowl με χούμους και παντζάρια από τον Άκη Πετρετζίκη




















Συστατικά































































Για τα ρεβίθια



250 γρ. ρεβίθια, χοντρά



2 πρέζες αλάτι







Για τα φαλάφελ



350 γρ. ρεβίθια, βρασμένα



1 σκ. σκόρδο



30 γρ. ελαιόλαδο



ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ



χυμό λάιμ, από 1 λάιμ



1 κ.γ. κύμινο



5 γρ. κόλιανδρο



5 γρ. μαϊντανό



1 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.



αλάτι



πιπέρι







Για το χούμους με παντζάρι



230 γρ. ρεβίθια, βρασμένα



1 παντζάρι, βρασμένο



ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ



χυμό λάιμ, από 2 λάιμ



60 γρ. ταχίνι



1 κ.γ. κύμινο



αλάτι



πιπέρι



2 κ.σ. ελαιόλαδο



1/2 σκ. σκόρδο



40 γρ. aquafaba, (το νερό μέσα στο οποίο έχουμε βράσει τα ρεβίθια)







Για τη σύνθεση



1 καρότο



1 πιπεριά κόκκινη



70 γρ. ντοματίνια



1/4 ματσάκι ρόκα



1 λάιμ, κομμένο σε φέτες



2 κ.σ. ελαιόλαδο



πιπέρι












Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com







































































©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved