Αναδρομικά συνταξιούχων: Έρχεται ρύθμιση για υπάγωγή στις 48 δόσεις

Ρύθμιση που θα αφορά χιλιάδες συνταξιούχους έρχεται στη Βουλή και θα αφορά την εξόφληση σε δόσεις τα ποσά του φόρου εισοδήματος και προστίμων που επιβάλλονται στα αναδρομικά ποσά συντάξεων

Αναδρομικά συνταξιούχων: Έρχεται ρύθμιση για υπάγωγή στις 48 δόσεις

Θέμα χρόνου είναι η κατάθεση στη Βουλή ρύθμισης που θα δίνει τη δυνατότητα στους συνταξιούχους να εξοφλήσουν σε έως 48 μηνιαίες δόσεις τα ποσά του φόρου εισοδήματος και προστίμων που επιβάλλονται στα αναδρομικά ποσά συντάξεων που δηλώνουν στην Εφορία με την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 48 δόσεων θα προβλέπονται εισοδηματικά κριτήρια όπως ισχύει και στην πάγια ρύθμιση.
Οι δόσεις της πάγιας ρύθμισης είναι έντοκες με το επιτόκιο να είναι μικρότερο για όσους επιλέξουν την εξόφληση των αναδρομικών σε έως 12 δόσεις και να αυξάνει για όσους επιλέξουν περισσότερες δόσεις.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται από τους συνταξιούχους στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για να ρυθμίσουν σε έως και 48 δόσεις το φόρο εισοδήματος από τις δηλώσεις που υπέβαλαν μέχρι και το Δεκέμβριο του 2021.

Ο αριθμός των δόσεων θα καθορίζεται με βάση την ικανότητα αποππληρωμής των συνταξιούχων με περιορισμό του ελάχιστου ποσοστού μηνιαίας δόσης.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved