Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: Αιγαίο και Κρήτη «απειλούν» οι καταιγίδες – Τι έρχεται στη Αττική

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη προβλέπει η ΕΜΥ με τον διευθυντή ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδο να εφιστά την προσοχή των πολιτών σε αυτές τις περιοχές καθώς τα φαινόμενα θα είναι πολύ έντονα και με μεγάλη διάρκεια – Τι φέρνει η κακοκαιρία στην Αττική

Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: Αιγαίο και Κρήτη «απειλούν» οι καταιγίδες  – Τι έρχεται στη Αττική

Για το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μέχρι και την αύριο Κυριακή μίλησε στο Newsbomb.gr ο διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «αυτό το νέο κύμα της κακοκαιρίας θα έχει βροχές στην ηπειρωτική χώρα από το πρωί του Σαββάτου από τα βορειοδυτικά και το Ιόνιο που στη συνέχεια θα επηρεάσουν όλη την χώρα και από το μεσημέρι και την Αττική. Συγκεκριμένα στο λεκανοπέδιο όλα δείχνουν ότι θα κάνει ένα γρήγορο πέρασμα αλλά θέλει προσοχή λόγω του χιονιού που έχει συσσωρευτεί αλλά και γιατί θα φρεάτια είναι ακόμα κλειστά και δεν έχουν καθαριστεί».

Και προσθέτει: «αυτό όμως που με ανησυχεί περισσότερο είναι οι ισχυρές και σε μεγάλη διάρκεια βροχές που θα σημειωθούν στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη όπου επίσης είχαμε χιόνια. Στις περιοχές αυτές περιμένουμε ισχυρές βροχοπτώσεις για ένα ολόκληρο 24ωρο. Επίσης βροχές θα έχουμε και στην Εύβοια που τις προηγούμενες ημέρες είχαμε ισχυρές χιονοπτώσεις».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, χιόνια θα πέσουν σε χαμηλά υψόμετρα στην Φθιώτιδα, την Βοιωτία και την Τρίπολη. Μάλιστα σημείωσε ότι ειδικά στην Εθνική Οδό Κορίνθου - Τριπόλεως θα χρειαστεί οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved