Ποια μέτρα παραμένουν σε ισχύ από τη Δευτέρα μετά την πρώτη χαλάρωση στην εστίαση

Στην εστίαση η πρώτη χαλάρωση των περιορισμών για τη διασπορά του κορονοϊού για το 2022 αλλά αρκετά μέτρα παραμένουν σε ισχύ

Ποια μέτρα παραμένουν σε ισχύ από τη Δευτέρα μετά την πρώτη χαλάρωση στην εστίαση

Ένα πρώτο βήμα για εκ νέου επιστροφή στην κανονικότητα σηματοδοτεί η απόφαση του υπουργείου Υγείας κατόπιν της εισήγησης της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για την πρώτη χαλάρωση των περιορισμών για τη διασπορά του κορονοϊού μέσα στο 2022 που αφορά την άρση των μέτρων για τη μουσική και το ωράριο λειτουργίας της εστίασης.

Αυτό που αλλάζει από τα ξημερώματα της Δευτέρας οπότε λήγει η ισχύς της ΚΥΑ με τα μέτρα που είχαν αποφασιστεί πριν την αλλαγή του έτους είναι ότι εστίαση και νυχτερινά κέντρα (μπαρ, κλαμπ κλπ) μπορούν να έχουν μουσική και να λειτουργούν και μετά τα μεσάνυχτα.

Την ίδια ώρα, όμως, παραμένει ο περιορισμός της παρουσίας μόνο καθήμενων, του ορίου για έξι άτομα ανά τραπέζι αλλά και την προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους εισερχόμενους σε κλειστούς χώρους.

Παράλληλα παραμένουν σε ισχύ τα μέτρα για την τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας ή διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα σούπερ μάρκετ και τους εργαζόμενους στην εστίαση.

Εκεί που δεν έγινε κανένα βήμα χαλάρωσης ήταν στο θέμα των γηπέδων καθώς αποφασίστηκε ότι θα ήταν ασφαλέστερο να παραμείνει ο περιορισμός του 10% και των 1.000 ατόμων στη χωρητικότητα με τον Θάνο Πλεύρη να αναφέρει ότι «θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα και στις άλλες αθλητικές δραστηριότητες».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved