Προς παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα – Παράθυρο αισιοδοξίας από Πλεύρη για μείωση των νεκρών

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού – Τα τελευταία στοιχεία για την πανδημία παρουσίασε ο Θάνος Πλεύρης

Προς παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα – Παράθυρο αισιοδοξίας από Πλεύρη για μείωση των νεκρών

Στην κανονικότητα επιχειρεί να επιστρέψει και η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας που συνεδριάζει στη 1 μετά το μεσημέρι για την τύχη των μέτρων που ισχύουν μέχρι τις 30 Ιανουαρίου με την τάση που υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, να δείχνει προς παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα.

Αυτό που προβληματίζει τους επιστήμονες είναι ότι αυτήν την εβδομάδα δεν θα έχουν στα χέρια τους την πραγματική επιδημιολογική εικόνα της χώρας και κυρίως της Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», καθώς πολλοί λιγότεροι πολίτες πήγαν για τεστ, είτε στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ είτε σε διαγνωστικά κέντρα. Επίσης, οι εμβολιασμοί έχουν «πάει πίσω» τουλάχιστον τρεις ημέρες.

Το ίδιο επισήμανε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης το πρωί της Πέμπτης λέγοντας ότι «ως προς τα κρούσματα φαίνεται μια σταθεροποίηση στη μείωση αλλά αυτές οι μέρες λόγω της κακοκαιρίας δεν είναι ασφαλείς επειδή έχουμε και ένα άτυπο lockdown αλλά έχουμε και το αρνητικό στοιχείο του ψύχους».

Παράλληλα ο Θάνος Πλεύρης έκανε λόγο για ένα «χαμηλό παράθυρο αισιοδοξίας» όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών και των διασωληνωμένων καθώς τα στοιχεία από τα νοσοκομεία δείχνουν επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον. «Επειδή λοιπόν η μετάλλαξη Όμικρον έχει χαμηλή νοσηρότητα θα έχουμε αποκλιμάκωση στους δείκτες νοσηλειών και θανάτων από την ερχόμενη εβδομάδα» είπε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved