Συνταγή για ανάποδη μηλόπιτα με σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή για ανάποδη μηλόπιτα με σοκολάτα από τον Άκη Πετρετζίκη












Συστατικά











































































































Για τη ζύμη



120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου



100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική



1 αβγό, μεσαίο, σε θερμοκρασία δωματίου



250 ml ξινόγαλο



150 γρ. μέλι



300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.



1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη



1 κ.γ. κανέλα



1 κ.γ. σόδα μαγειρική



1 πρέζα αλάτι



170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος





Για την επικάλυψη



90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική



1 πρέζα αλάτι



60 γρ. βούτυρο, +έξτρα για το ταψί



4 μήλα κόκκινα





Για το σερβίρισμα



παγωτό βανίλια



φύλλα δυόσμου



σάλτσα καραμέλας



















































































































Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

















©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved