Λέκκας για κακοκαιρία Ελπίδα: Αποτύχαμε παταγωδώς – Τεράστια προβλήματα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό

Δεν «μάσησε» τα λόγια του αναφερόμενος στη διαχείριση της κακοκαιρίας Ελπίδα ο καθηγητής Γεωλογίας και διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών.

Λέκκας για κακοκαιρία Ελπίδα: Αποτύχαμε παταγωδώς – Τεράστια προβλήματα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό

Ο κ. Λέκκας έκανε λόγο για σοβαρά λάθη που έγιναν στην διαχείριση της κακοκαιρίας Ελπίδα από την πλευρά της διοίκησης της Αττικής Οδού, καταλογίζοντας ευθύνες στον επιχειρησιακό σχεδιασμό. «Το φαινόμενο οριακά μπορεί να αποτελέσει ένα τμήμα της κλιματικής κρίσης. Είναι ένα φαινόμενο που έχουμε βιώσει στο παρελθόν και δεν ξέρουμε αν συνθέτει την αλυσίδα των γεγονότων που καταλήγει στην κλιματική κρίση. Εκείνο όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η επιχειρησιακή διαχείριση. Όλα αυτά που βιώνουμε δεν οφείλονται στην κλιματική κρίση αλλά στον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Έναν σχεδιασμό που πρέπει να κάνουμε άλματα μπροστά», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Λέκκας.

«Προσωπικά έχω βιώσει 60 καταστροφές και κάθε φορά ανακαλύπτω και κάτι που δεν είχε προβλεφθεί. Όσοι συνθέτουν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό πρέπει να είναι έμπειροι και όχι αφελείς και να μην θεωρούν ότι μέσα από ασκήσεις επίδειξης θα λύσουν τα προβλήματα», τόνισε o καθηγητής.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Λέκκας, στο σύστημα

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved