Συνταγή για κέικ με σοκολάτα και πορτοκάλι από τον Άκη Πετρετζίκη













Συστατικά

























































































220 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα για τη φόρμα



350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική



4 αβγά, μέτρια



ξύσμα πορτοκαλιού, από 4 πορτοκάλια



450 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα και την κουβερτούρα



1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ



1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική



1/2 κ.γ. αλάτι



70 γρ. χυμό πορτοκαλιού



200 γρ. ξινόγαλο, σε θερμοκρασία δωματίου



1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας



200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη







Για το σιρόπι



50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική



70 γρ. χυμό πορτοκαλιού







Για τη γκανάς



220 γρ. κουβερτούρα



125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%



1 κ.γ. καφέ, στιγμιαίο σε κόκκους































































































Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

















©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved