Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Το χιόνι θα φτάσει... στη θάλασσα! Έντονα φαινόμενα σε Εύβοια, Αττική

Καιρός: Ψυχρή «εισβολή» χτυπά ξανά τη χώρα με πολικές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις, ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές - Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναλύει στο Newsbomb.gr, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία

Μαρουσάκης στο Newsbomb.gr: Το χιόνι θα φτάσει... στη θάλασσα! Έντονα φαινόμενα σε Εύβοια, Αττική

Νέα ισχυρή κακοκαιρία με ολικό παγετό φέρνει ο αεροχείμαρρος με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην Ελλάδα, η οποία ξεκινά από σήμερα και μάλιστα θα είναι... διαρκείας. Το κρύο έχει αρχίσει ήδη να γίνεται αισθητό από τις πρώτες πρωινές ώρες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ανέφερε πως τα κύρια χαρακτηριστικά της ψυχρής εισβολής, θα είναι οι πυκνές χιονοπτώσεις και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά μοντέλα, θα δούμε το Σύνταγμα στα «λευκά» το βράδυ του Σαββάτου αλλά και αρκετά νησιά του Αιγαίου με το χιόνι να φτάνει έως τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, ο αεροχείμαρρος θα θυμίσει την περσινή κακοκαιρία με πυκνές χιονοπτώσεις και προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Για τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να δείχνει μέχρι και -16 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές.

«Από το Σάββατο αναμένονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με ολικό παγετό στη Βόρεια Ελλάδα. H χώρα μας θα επηρεαστεί από ένα συνδυασμό υψηλών πιέσεων από Ευρώπη, ο οποίος θα φέρει έντονες χιονοπτώσεις από την Θεσσαλία και κάτω. Το πρώτο ψυχρό κύμα περνάει γρήγορα και ακολουθεί πολικός αεροχείμαρρος που θα μας στείλει πολικές αέριες μάζες με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr, o Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved