Πρόστιμο 100 ευρώ στους άνω των 60: Ποιοι απαλλάσσονται

Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 60: Καμία παράταση, κανονικά τα πρόστιμα

Πρόστιμο 100 ευρώ στους άνω των 60: Ποιοι απαλλάσσονται

Καμία διάθεση για παράταση όσον αφορά στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών δεν δείχνει η κυβέρνηση, διαμηνύοντας ότι τα πρόστιμα θα επιβάλλονται κανονικά από την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου σε όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί ή κλείσει ραντεβού έως τότε.

«Καμιά παράταση δεν πρόκειται να δοθεί στην επιβολή του πρόστιμου σε όσους άνω των 60 ετών δεν θα έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου μέχρι και την επομένη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου», ξεκαθάρισε ο γ.γ. του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. «Όσο δεν εμβολιάζονται κάθε μήνα θα επιβάλλεται πρόστιμο», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για να διευκρίνισε ότι μόνο για τον Ιανουάριο το πρόστιμο θα είναι 50 ευρώ.

Οι αιτήσεις απαλλαγής

Η υποβολή των αιτήσεων απαλλαγής από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ιατρικούς λόγους προς τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές έπρεπε να γίνει έως την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022. Οι αιτήσεις εξαίρεσης από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό απαντώνται εντός αποκλειστικής προθεσμίας επτά (7) ημερολογιακών ημερών. Η απόφαση κοινοποιείται µε ηλεκτρονικό τρόπο, στον αιτούντα και στον θεράποντα ιατρό.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved