Παράταση μέτρων μέχρι τις 23 Ιανουαρίου – Ποιοι θα γλιτώσουν το πρόστιμο των 100 ευρώ από Δευτέρα

Σε δύο επίπεδα κινείται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα όσον αφορά τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Ελλάδα: από τη μια η παράταση των μέτρων και από την άλλη το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 από Δευτέρα

Παράταση μέτρων μέχρι τις 23 Ιανουαρίου – Ποιοι θα γλιτώσουν το πρόστιμο των 100 ευρώ από Δευτέρα

Σε πλήρη εγρήγορση παραμένει η κυβέρνηση όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού χωρίς να εφησυχάζει από την σχετικά μικρή πτώση του αριθμού των κρουσμάτων σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο διάστημα εστιάζοντας σε μια διπλή στρατηγική τουλάχιστον για την επόμενη εβδομάδα.

Από τη μια όπως ανακοινώθηκε, χθες Τετάρτη, τα μέτρα που ισχύουν από πριν την αλλαγή του έτους όσον αφορά την εστίαση, τα γήπεδα, την τηλεργασία κ.α. πήραν παράταση μέχρι τουλάχιστον την 23η Ιανουαρίου, και από την άλλη η κυβέρνηση ετοιμάζεται για την επιβολή προστίμων από το πρωί της Δευτέρας σε όσους άνω των 60 ετών δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους.

Σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας η επιδημιολογική κατάσταση δεν επιτρέπει ακόμα την όποια χαλάρωση των μέτρων παρά τη σχετική φημολογία που είχε αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες.

Τα μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 16 ΙανουαρίουΤα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα. Μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά της διασκέδασης σε άλλους χώρους.Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.Επισκεπτήριο μόνο με PCR 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών είναι έως το 10% της χωρητικότητάς τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.Ποιοι θα γλιτώσουν το πρόστιμο των 100 ευρώ από τη Δευτέρα...

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved