Κακοκαιρία Διομήδης: Μεγάλα προβλήματα στη Θεσσαλία - Xιόνια και στην Αττική τις επόμενες ώρες (vid)

Θυελλώδεις βοριάδες, χιόνια και καταιγίδες σήμερα - Αναλυτική πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη - Πού εντοπίζονται προβλήματα από την κακοκαιρία Διομήδης

Κακοκαιρία Διομήδης: Μεγάλα προβλήματα στη Θεσσαλία - Xιόνια και στην Αττική τις επόμενες ώρες (vid)

Επιμένει και σήμερα η κακοκαιρία Διομήδης με τα χιόνια να «χτυπούν» και την πόρτα της πρωτεύουσας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, με την κακοκαιρία να μετατοπίζεται προς τα ανατολικά τμήματα θα κυλήσει η σημερινή μέρα. Το βαρομετρικό χαμηλό μπαίνει μέσα στο νότιο - νοτιοανατολικό Αιγαίο ενώ βορειότερα υψώνεται ατμοσφαιρικό βουνό κι έτσι θα έχουμε υψηλές πιέσεις αντικυκλωνικού πεδίου κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγάλη διαφορά πίεσης κυρίως μέσα στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Αυτή η διαφορά πίεσης θα οδηγήσει στη σημαντική ενίσχυση των βοριάδων.

Για σήμερα Τετάρτη, οι βροχές και τα χιόνια αλλά και οι καταιγίδες θα εστιάζονται από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά. Πυκνές χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους όχι μόνο σε ορεινές περιοχές της κεντρικής και ανατολικής χώρας αλλά και σε πεδινές - ημιπεδινές περιοχές.

Στην Αττική, αναμένονται βροχοπτώσεις ενώ νωρίς το πρωί θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στη γύρω ορεινή ζώνη. Μάλιστα, καθώς θα περνούν οι ώρες τα χιόνια θα κατεβαίνουν σε υψόμετρο ενώ δεν αποκλείεται μέσα στη νύχτα να χιονίσει και στα βόρεια τμήματα του νομού.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, την Πέμπτη (13/1) υποχωρούν τα φαινόμενα για να μείνει το τσουχτερό κρύο ιδιαίτερα τη νύχτα και το πρωί με τον ισχυρό παγετό να κάνει την εμφάνισή του με έμφαση τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved