Revenge Porn: Η ανήθικη και άνανδρη εκδίκηση αυτών που είναι «λίγοι»- Πώς μπορούμε να προστατευτούμε

Η Διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute), Κλινική Εγκληματολόγος - Trauma Coach, Υποψήφια διδάκτωρ Ψηφιακής Εγκληματολογιας στο πανεπιστήμιο του Essex, αναλύει στο Newsbomb.gr το φαινόμενο της εκδικητικής πορνογραφίας και προτείνει μέτρα προφύλαξης. Ακόμη, η αντιπρόεδρος Γυναικών ΕΣΚ (PesWomen), Ζέφη Δημαδάμα, υπογραμμίζει την ανάγκη ανανέωσης του θεσμικού πλαισίου προστασίας των θυμάτων.

Revenge Porn: Η ανήθικη και άνανδρη εκδίκηση αυτών που είναι «λίγοι»- Πώς μπορούμε να προστατευτούμε

Φάνηκε το παγόβουνο ολόκληρο ενός αρρώστου φαινομένου που δυστυχώς παίρνει διαστάσεις στο σκοτάδι. Η αποκάλυψη πως ο παρουσιαστής, που καθιερώθηκε από την συμμετοχή του στο Ράδιο Αρβύλα, Στάθης Παναγιωτόπουλος, ανέβασε πορνογραφικό υλικό σε ροζ ιστοσελίδες εν αγνοία της συντρόφου του, ήταν ένα γεγονός που προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη.

Πριν λίγα χρόνια ένα κορίτσι αυτοκτόνησε, επειδή το εκβίαζαν ότι θα αναρτούσαν προσωπικές στιγμές στο διαδίκτυο. Τώρα, αυτό το περιστατικό. Από την άλλη οι ιστοσελίδες αυτές έχουν χιλιάδες views. Είναι κοινό μυστικό, πως κάποιοι από αυτούς που κουνάνε τώρα το δάχτυλο τις επισκέπτονται.

Το θέμα είναι, πως θα προφυλαχθούν οι ψυχές των κοριτσιών (κυρίως) που τις εκθέτουν, χωρίς να το γνωρίζουν σε κοινή θέα για να καλύψουν τις… ψηφιακές ορέξεις χιλιάδων ματιών.

Η Διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute), Κλινική Εγκληματολόγος - Trauma Coach, Υποψήφια διδάκτωρ Ψηφιακής Εγκληματολογιας στο πανεπιστήμιο του Essex, Καλλιόπη Ιωάννου, μιλά στο Newsbomb.gr με αφορμή αυτό περιστατικό και «ακτινογραφεί» την εξέλιξη της εκδικητικής πορνογραφίας στην Ελλάδα.

Αναφέρει δε και τα μέτρα προστασίας και τα βήματα που πρέπει να γίνουν σε περίπτωση που γίνει βιντεοσκόπηση με συναίνεση. Τονίζει ότι η ΔΙΑΓΡΑΦΗ αρχείων ταυτόχρονα από τα δύο άτομα είναι μονόδρομος.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved