Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο γαλακτομπούρεκο από τον Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο γαλακτομπούρεκο από τον Άκη Πετρετζίκη












Συστατικά

















Για το σιρόπι



800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική



450 γρ. νερό



1 στικ κανέλα



φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι



75 γρ. μέλι







Για την κρέμα



4 αβγά, μέτρια



200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική



500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%



500 γρ. γάλα, 3,5%



1 κ.σ. κανέλα



1/4 κ.γ. γαρίφαλο



ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι



1 πρέζα αλάτι



1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας



170 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό



100 γρ. βούτυρο







Για τη σύνθεση



220 γρ. βούτυρο, για το άλειμμα των φύλλων



450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά







Για το σερβίρισμα



φλούδες λεμονιού, από το σιρόπι



κανέλα























Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

















©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved