Μετάλλαξη Όμικρον: Τι κάνει τις ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου πιο αποτελεσματικές

Τα ενισχυτικά εμβόλια κατά του κορονοϊού, αλλάζουν με τρόπο αποτελεσματικό την άμυνα των αντισωμάτων μας, μειώνοντας την απειλή που συνιστά η μετάλλαξη Όμικρον.

Μετάλλαξη Όμικρον: Τι κάνει τις ενισχυτικές δόσεις του εμβολίου πιο αποτελεσματικές

Η Covid-19 είναι ένας κινούμενος στόχος. Το φθινόπωρο, η διάθεση ενισχυτικών δόσεων σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες ήταν αμφιλεγόμενη. Πλέον όμως οι αναμνηστικές δόσεις αποτελούν βασικό «όπλο». Γιατί λοιπόν οι ενισχυτικές δόσεις βοηθούν τόσο πολύ σε σύγκριση με τις πρώτες και τις δεύτερες δόσεις και μήπως μπήκαμε σε μία διαδικασία συνεχούς αναζήτησης «συμπληρωμάτων»;

Ακόμη και πριν από την «Όμικρον», ήταν σαφές ότι θα απαιτούνταν ενισχυτικές δόσεις για τη διατήρηση των επιπέδων προστασίας έναντι της μόλυνσης, αν και η προστασία ενάντια σε σοβαρή νόσηση φαίνεται να διατηρείται.

Τα εμβόλια ωθούν το σώμα να παράγει εξουδετερωτικά αντισώματα που αναχαιτίζουν την Covid-19 πριν ο ιός μολύνει τα κύτταρά μας, αλλά τα κυκλοφορούντα αντισώματα μπορεί να εξασθενήσουν με την πάροδο του χρόνου.



Τα δεδομένα από το Ισραήλ, μια από τις πρώτες χώρες που εμβολίασαν τον πληθυσμό τους, έδειξαν πτώση της προστασίας έναντι της μόλυνσης μετά από μόλις τρεις μήνες. Αποκάλυψαν ότι οι άνθρωποι ήταν περίπου 15 φορές πιο πιθανό να μολυνθούν έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση τους σε σύγκριση με λίγες εβδομάδες μετά από αυτήν.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved