Πώς ο κορονοϊός «πλήγωσε» το ανθρώπινο σώμα: Τριχόπτωση, ξηροφθαλμία και προβλήματα στην καρδιά

Πόνος σε σημεία πρωτόγνωρα, προβλήματα στα μάτια και τα δόντια, αύξηση των καταχρήσεων: τα περίεργα, δύσκολα χρόνια του κορονοϊού είχαν απροσδόκητες επιπτώσεις στην υγεία μας

Πώς ο κορονοϊός «πλήγωσε» το ανθρώπινο σώμα: Τριχόπτωση, ξηροφθαλμία και προβλήματα στην καρδιά

Η πανδημία «έφερε» μαζί της αλλαγές ακόμη και για εκείνους που δεν νόσησαν, προκαλώντας μεγάλες αλλαγές στο σώμα μας, από την απώλεια μαλλιών, μέχρι μία σειρά από «σκαμπανεβάσματα» στα κιλά μας, αλλά και πιο σοβαρά προβλήματα υγείας γράφει ο Guardian. Τι άλλα «σημάδια» άφησε η εποχή του κορονοϊού στο σώμα μας;

Μάτια

Τα «μάτια της πανδημίας» είναι ξηρά και καταβεβλημένα από την αύξηση του χρόνου μπροστά στην οθόνη. Είναι συχνά θολά και πολλοί παραπονιούνται συχνά για έντονη φαγούρα, γεγονός που αποδίδεται μεταξύ άλλων και στο «μπλε φως» που εκπέμπουν οι ψηφιακές οθόνες.

Μία κινεζική μελέτη διαπίστωσε έκρηξη της παιδικής μυωπίας λόγω της αυξημένης χρήσης οθόνης (και τον χρόνο σε εσωτερικούς χώρους, χωρίς μακρινή θέα) κατά τη διάρκεια των lockdown. Αυτή η μελέτη αποτελεί προειδοποίηση για όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν στοιχεία βέβαια ότι οι ίδιες οι οθόνες βλάπτουν τα μάτια. Η μυωπία προκαλείται από τη συνεχή εστίαση σε ένα σημείο, κοντά στο πρόσωπο (απλώς τα παιδιά τείνουν να το κάνουν αυτό περισσότερο με οθόνες παρά με βιβλία). Και δεν είναι η λάμψη της οθόνης που στεγνώνει τα μάτια. Είναι φυσική μας τάση να τα ανοιγοκλείνουμε πέντε φορές λιγότερο.

Δόντια

Πολλοί ακύρωσαν συνήθεις οδοντιατρικές εξετάσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού. Σύμφωνα με τη Βρετανική Οδοντιατρική Ένωση (BDA), τα μέτρα ασφαλείας είχαν ως αποτέλεσμα να χαθούν περισσότερα από 35 εκατομμύρια ραντεβού στη Βρετανία, από τότε που ξέσπασε ο κορονοϊός.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved