Γιατί ο Ερντογάν θέλει να μετατρέψει την Τουρκία σε «Κίνα της Ευρώπης»

Η Τουρκία θα ακολουθήσει τη στρατηγική οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας, λέει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ένα ντελίριο μεγαλοϊδεατισμού, την ώρα που συνεχίζεται η ελεύθερη πτώση της λίρας και η οικονομία καταρρέει.

Γιατί ο Ερντογάν θέλει να μετατρέψει την Τουρκία σε «Κίνα της Ευρώπης»

O Eρντογάν θέλει να μετατρέψει την Τουρκία σε μία οικονομία εξαγωγών με φτηνό εργατικό δυναμικό για να προσεγγίσει επενδυτές και… δολάρια.

Η χώρα μπορεί να παράγει αγαθά φθηνότερα και να τα πουλάει σε άλλες χώρες για να αυξήσει τα έσοδα σε δολάρια όπως ακριβώς έκανε η Κίνα,με τη διαφορά ότι η Τουρκία έχει περισσότερα πλεονεκτήματα όσον αφορά στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σε συνάντηση που είχε με ανώτερους αξιωματούχους του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ερντογάν συζήτησε και εξήγησε τον νέο «οδικό χάρτη» για την οικονομία που οραματίζεται η κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι οι οικονομικές προοπτικές θα βελτιωθούν και το νέο οικονομικό μοντέλο θα αρχίσει να αποδίδει αποτελέσματα σε έξι μήνες.

«Επιλέξαμε τον δύσκολο δρόμο, αλλά οι πολίτες θα αρχίσουν να αισθάνονται τα θετικά αποτελέσματα», είπε ο Ερντογάν. «Ξεκινήσαμε μια νέα εποχή για να διατηρήσουμε χαμηλά τα επιτόκια και να επιτύχουμε οικονομική ανάπτυξη με βάση την παραγωγή» είπε

Και συνέχισε «Θα δελεάσουμε ξένους επενδυτές. Έτσι έχει αναπτυχθεί η κινεζική οικονομία με τον νεαρό πληθυσμό, τη βιομηχανία και την παραγωγή της… Η Τουρκία έχει περισσότερα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με την Κίνα, είμαστε πιο κοντά στην αγορά», είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος, την ώρα που οι πολίτες στη γειτονική χώρα δυσκολεύονται πλέον να αποκτήσουν τα απαραίτητα.

Σημείωσε ότι χώρες όπως η Κίνα και η Γερμανία ακολουθούν πολιτικές χαμηλών επιτοκίων εδώ και χρόνια και τόνισε ότι η τουρκική οικονομία θα πρέπει επίσης να αναπτυχθεί εστιάζοντας στην παραγωγή και στον νεαρό πληθυσμό της.

«Στη Γερμανία τη δεκαετία του 1970 υπήρχε προσφυγικός πληθυσμός. Το εργατικό δυναμικό ήταν νεαρός πληθυσμός και πρόσφυγες. (...)Πρέπει να πετύχουμε ανάπτυξη με τον νεαρό πληθυσμό μας και την παραγωγή, όχι με τα επιτόκια», τόνισε, δίνοντας εντολή στους βουλευτές του να εξηγήσουν καλά αυτή τη διαδικασία στο λαό.

Τα τελευταία 19 χρόνια, η κυβέρνηση έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις...

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved