Κύκλωμα: Το «βαθύ λαρύγγι» και ο φάκελος που έκαψε τους αστυνομικούς – Τα «ριχτάδικα» και ο κηπουρός

Ένας κλειστός φάκελος που έφτασε στα γραφεία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων από ανώνυμο αποστολέα αποτέλεσε τη βάση της έρευνας για το «ξήλωμα» του κυκλώματος που πουλούσε πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια σε αλλοδαπούς κακοποιούς.

Κύκλωμα: Το «βαθύ λαρύγγι» και ο φάκελος που έκαψε τους αστυνομικούς – Τα «ριχτάδικα» και ο κηπουρός

Το «βαθύ λαρύγγι» παρέδωσε έναν «θησαυρό» πληροφοριών, τον οποίο κλήθηκαν να διασταυρώσουν και να αποδείξουν οι «αδιάφθοροι» της Αστυνομίας. Η επιστολή του αγνώστου περιλαμβάνεται στην ογκώδη δικογραφία των 8.000 σελίδων και αναφέρει:

«Εδώ και 10 χρόνια μία συμμορία με μπλεγμένους μέσα αστυνόμους, δημοσίους υπαλλήλους αλλά κυρίως γνωστούς και αγνώστους του κοινού ποινικού δικαίου λυμαίνονται τον τόπο, βγάζοντας με διάφορα κόλπα ταυτότητες και διαβατήρια, σε συνεργασία με βρώμικους της Ασφάλειας σε διάφορα Τμήματα της Αθήνας αλλά και στην επαρχία.

Η ταρίφα για κάθε ταυτότητα ή διαβατήριο πάει από 30 έως 35 χιλιάρικα. Οι πελάτες είναι κυρίως Αλβανοί και Ρώσοι ποινικοί, που έχουν εντάλματα για ναρκωτικά και π… (σ.σ. εκδιδόμενες γυναίκες). Άλλοι που έχουν πάρει ταυτότητες είναι τριτοδεύτεροι που δουλεύουν σε νυχτερινά μαγαζιά, μπροστινοί σε εταιρείες με τσιγάρα, βενζινάδικα και αλλού, στριπτιτζούδες... Το καλύτερο όμως είναι και οι ταυτότητες που βγάζουν σε μπροστινούς σε ριχτάδικα μεγάλων επιχειρήσεων, θυγατρικές τους εταιρείες ΙΚΕ, που όταν φαλιρίσουν, άντε να βρεις άνθρωπο για τα χρέη τους. Όλοι αυτοί πλησιάζουν την ‘ομάδα’ για να αγοράσουν γνήσια χαρτιά με «καθαρό όνομα» για να κινούνται ελεύθερα ή για να φύγουν στο εξωτερικό.

Η δουλειά έχει ως εξής: Ο πελάτης αρχικά συνήθως μιλάει με τον… για το τι θέλει , ταυτότητα, διαβατήριο ή και δίπλωμα οδήγησης και συμφωνούν για την τιμή. Αρχικά δίνει μία προκαταβολή και τα υπόλοιπα λεφτά στο τέλος, αφού πάρει τα χαρτιά.

Το τελευταίο διάστημα, σε κάποιες ταυτότητες, βάζουν ψεύτικους μάρτυρες, δηλαδή άγνωστους ανθρώπους που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ μπροστά τους, με σκοπό να γλιτώσουν έναν ακόμη ενδιάμεσο… (…)

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved